Çözüldü Windows 8'de sağ tık geç geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (Gazi üni. Kimya Mühendisliği)
Selam arkadaşlar. Masaüstünde fareyle sağ tıkladığımda hiç bir gecikme yok fakat herhangi bir simgeye sağ tıkladığımda menü 5 saniye geç açılıyor. Sağ tık menüsü kalabalık da değil neden böyle oluyor anlamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

Menüdeki programlardan bir tanesi bu soruna neden oluyor. CCLeaner ile sağ tık menüsünde neler var bi kontrol et. Güncel programlar kurmalısın. XP'den beri her formatta kurduğun programlardan kurtul, güncelle onları.

Recep abi çözdüm. Norton Internet Security yüklüydü deneme sürümüydü zaten o sebep oluyormuş kaldırınca halloldu teşekkür ederim.

Bende de aynı sorun var. Sadece masaüstünde ve uygulamaların ya da uygulamaların kısayollarında sağ tık geç açılıyor. Ccleaner'dan sağ tık menüsünde sadece Eset'i bıraktım fakat düzelmedi. Ayrıca bir kısayola sağ tıklayınca menü geç açılıyor ve "grafik işlemciyle çalıştır" sekmesinde nvidia ve entegre grafik seçeneklerini göstermiyor. Neyse sonra ben ekran kartlarının sürücülerini kaldırdım ve HD 4000'i kurdum sonra sağ tık masaüstünde ve kısayollara tıklayınca hızlı açılmaya başladı. Ama Nvidia'nın son sürücüsünü kurunca sağ tık yine yavaşladı ve yine grafik işlemciyle çalıştır sekmesinde seçenekleri göremiyorum. Ne yapmak lazım ? Windows 7 ultimate kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8'e geçince düzeliyordur muhtemelen zira aynı özelliklerde Windows 8'li laptop kullanan arkadaşımda böyle bir sorun yaşanmıyor. Ama elimde lisanlı Windows 7 olduğu için onu kullanmam gerekiyor. Nvidia denetim masasından "bağlam menüsüne 'grafik işlemciyle çalıştır' seçeneği ekle" özelliğini devre dışı bırakınca sağ tıklama hızım gerek masaüstünde gerekse uygulamalar üzerinde normal hızına döndü. Tabii bu durumda sağ tık menüsünde "grafik işlemciyle çalıştır" sekmesini artık kullanamıyorum. Windows 7 üzerinde bu sorunu çözmek mümkün değil midir? Hd 4000 ve GT 650M'in değişik sürücü versiyonlarını kurmayı denedim ama düzelmedi. Dün yine denemeler yaparken Hd 4000'in son sürücüsünü kurdum ve bilgisayarı yeniden başlatmadan devam ettiğimde sağ tık menüsü normal çalıştı ve "grafik işlemciyle çalıştır" sekmesi de normal çalıştı. Ama yeniden başlatınca yine sorun devam etti.

Ben tavsiye edilen en güncel 314.07 WHQL'i kurmuştum. Beta sürümleri hiç denemedim. Denedikten sonra durumu burdan paylaşacağım.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

İki gündür bağlam menüsünde grafik işlemciyle çalıştır özelliğini kapatarak kullanıyordum. Dün o özelliği açtım ve sağ tık menüsü yavaş açılmasına rağmen entegre grafik ve nvidia seçeneklerini gösterdi fakat daha sonra tekrar kayboldu seçenekler. Bugün beta sürücüyü yükleyerek denedim ama düzelmedi. Anlamadığım bir biçimde stabil olmayan bir çalışma durumu söz konusu. Aslında çok önemli bir sorun değil elbette ki. Çünkü nvidia denetim masasından program ekleyerek ya da klavye üzerinden kısayol tuşuyla istediğim ekran kartına geçiş yapabiliyorum ama sorunun neden kaynaklandığını bilmemek rahatsız edici. İşletim sistemi ve programlar SSD üzerinde kurulu ve sağ tık menüsünde Eset'ten başka program olmamasına rağmen "grafik işlemciyle çalıştır" özelliği aktifken sağ tık'ın geç açılmasını anlayamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı