Windows 8'den 10'a geçiş yapılırken aktivasyon nasıl yapılmalı?

sambadejan

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D İşlemci Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Ekran Kartı: Sapphire RX 7900 GRE Pulse Anakart: Asus Prime B650M-K RAM: XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz DDR5 CL30 Depolama Birimleri: Kingston KC3000 SSD Kasa: VENTO VG07F Psu: FSP Hydro K PRO Gen5 850W 80+ Bronze Monitör: Alienware 25 Gaming Monitor - AW2523HF Kulaklık: Meze Audio Advar / Audio-Technica ATH-M50X Mouse: Razer Deathadder V2
Merhaba, Windows 8'in Steam desteği keseceği için istemeyerek 10'a yükselttim. Gençliğimde böyle şeylere kafam çalışırdı fakat yıllar geçince daha kafam daha almıyor diye takip edemiyorum. Konuyla alakalı diğer başlıkları birazcık okudum fakat değişik değişik aktivasyon methodları yazılmış, çok anlayamadım. Uzatmadan sorumu sorayım;

Windows aktivasyon istiyor, kimisi satın alın demiş, kimisi değişik yöntemler anlatmış. Ben yeniliklere karşı, karadüzen bir kullanıcıyım(Steam sebebiyle yazdım yukarıda, CS 1.6 oynarım hala, sırf onun için yükselttim). En başında aktivasyon yapmasam da olur mu? En sağlıklı şekilde nasıl aktivasyon yapmam gerekiyor? Satın almak gerekiyorsa hangisini? Veyahut o anlayamadığım değişik yöntemler ile aktive edilince bir problem yaşanır mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben sağlamlisanstan OEM key alıp aktivasyon yaptım sanırım oem key alınca formatlasan bile aktivasyona gerek kalmıyor. Ben de senin gibiyim geçmişte kafam alıyordu :)

Ben sağlamlisanstan OEM key alıp aktivasyon yaptım sanırım oem key alınca formatlasan bile aktivasyona gerek kalmıyor. Ben de senin gibiyim geçmişte kafam alıyordu :)
Benim PC'nin ömrü 10 yılı geçti. Şuanda yeni PC alma niyetim yok fakat ilerde ne olur bilmiyorum. Bu kod bu PC'de kalıyorsa diğer kodların olayı ne acaba onları da bilmiyorum. Teşekkür ederim cevabınız için.

Benim PC'nin ömrü 10 yılı geçti. Şu anda yeni PC alma niyetim yok fakat ileride ne olur bilmiyorum. Bu kod bu PC'de kalıyorsa diğer kodların olayı ne acaba onları da bilmiyorum. Teşekkür ederim cevabınız için.

MAK key birden fazla bilgisayarı aynı anda etkinleştirebilir, kalıcı değildir ama bir etkinleştirme limiti vardır.

OEM anakarta gömülür format atsanız bile aynı sürümü kurduğunuz sürece otomatik etkinleşir ama başka bilgisayarda kullanılamaz diye biliyorum.

Retail key aynı anda sadece tek bir bilgisayarı etkinleştirir format atınca gider ama tekrar tekrar sınırsız kullanılabilir.

Microsoft hesabına kaydedilirse ek işlem yapmadan otomatik etkinleştirme de söz konusudur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı