Merhabalar. Lisanslı Windows 8 Pro kullanıcısıyım. Kendi lisansım ile Windows 8.1 Pro ürününü test amaçlı olarak sanal makine üzerine yüklemeye çalıştım ama lisans anahtarımı kabul etmedi.
Ben de ürünü sanal makine üzerine kurmak istediğim için internette dolaşan Windows 8.1 Pro ürün anahtarı ile kurulumu tamamladım ve ardından sanal makineye cmd üzerinden "slmgr.vbs -ipk LİSANS" komutu ile kendi orjinal lisansımı girdim. Az önce kurulum adımında kabul etmediği lisans anahtarını bu şekilde sorunsuz olarak kabul etti.
Sizlere sorum şudur arkadaşlar.
Windows 8.1 ürününü sanal makineye yüklediğim şekliyle ana sistemime kurarsam etkinleştirmede sorun yaşar mıyım?
Orjinal Windows 8 lisansıyla bu şekilde kurulum yapıp Windows 8.1'i başarıyla aktif etmiş arkadaşlarımız var mı?
Windows 8 lisansınız ile Win 8.1'e yükseltebilirsiniz. Muhtemelen OEM lisansınız mevcut. O yüzden sanal da olsa başka bir sisteme o lisansı giremezsiniz. Fakat şuan ki bilgisayarınıza key'i girdiğinizde kabul edecektir.
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam.
Evet oem lisans sahibiyim. Sanal sisteme yükleme yaparken oto aktivasyon yapmasın diye vm'in ağ bağlantısını devre dışı bırakmıştım.
Windows Blue güncellemesini beklemeden 8.1'e geçmek istiyorum ama sistemim biraz eski olduğu için format atmayı planlıyorum. Yeni kurulumda korsan key ile kurulum yapıp, kurulum tamamlandıktan sonra kendi lisansımı yüklemek istiyorum.
İnşallah etkinleştirmede sorun yaşamam.