Windows açıkken BIOS'a giriyor

Kadirrkse

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarım açıktı video falan izledim sonra da yatağa doğru uzandım. Bilgisayar açık vaziyetteydi sonra birden bire BIOS'a girdi, ve bunu bu sabahta yaptı. Kablosunu başka bir SATA girişine bağladığımda açılıyor. Sorun nedir acaba?

Merhabalar, öncelikle kullandığınız Disk'te bir sorun olma ihtimali var. Windows diskten veri okumak istediği halde okuyamıyorsa sistem no bootable device hatası verip BIOS'a girir diskinizi HD Tune Pro yazılımı ile taramalısınız. Veya SATA kablosunu değiştirmeyi deneyin SATA Kablosunda'da sorun olabilir.

Merhabalar, öncelikle kullandığınız Disk'te bir sorun olma ihtimali var. Windows diskten veri okumak istediği halde okuyamıyorsa sistem no bootable device hatası verip BIOS'a girir diskinizi HD Tune Pro yazılımı ile taramalısınız. Veya SATA kablosunu değiştirmeyi deneyin SATA Kablosunda'da sorun olabilir.

Merhabalar diskim eski bilgisayarımdan kalma yaklaşık 2009 senesinde almıştım o gün bugündür aktif olarak kullanıyorum. Ömrü bitmiş olabilir mi acaba?

Anakartın sana girişi bozulmuş olma ihtimali çok yüksek, ortalama 4 tane sata girişi olur anakartlarda. Boşta başka giriş varsa onu kullanabilirsin. Eğer garantisi devam ediyorsa tamire gönderebilirsin. Ek olarak kabloda sıkıntı olma ihtimali de var ama bence düşük. Bunu kontrol etmek için PC açıkken kabloyla biraz oyna, kapanma vs olmazsa kabloda sıkıntı yoktur.

Merhabalar diskim eski bilgisayarımdan kalma yaklaşık 2009 senesinde almıştım o gün bugündür aktif olarak kullanıyorum. Ömrü bitmiş olabilir mi acaba?

Az önce belirttiğim gibi HD Tune Pro yazılımı ile bad sector testi yapın yeşillerin içinde kırmızı yerler çıkarsa o disk ölmüş demektir.

Anakartın sana girişi bozulmuş olma ihtimali çok yüksek, ortalama 4 tane SATA girişi olur anakartlarda. Boşta başka giriş varsa onu kullanabilirsin. Eğer garantisi devam ediyorsa tamire gönderebilirsin. Ek olarak kabloda sıkıntı olma ihtimali de var ama bence düşük. Bunu kontrol etmek için PC açıkken kabloyla biraz oyna, kapanma vs olmazsa kabloda sıkıntı yoktur.

Merhabalar anakartı alalı çok oldu garantisi ne yazık ki mevcut değil. SATA girişlerinden ise 2 tanesi boşta digeri ekran kartımın altında kaldığı için kullanamıyorum geriye kalan ise dvd/cd roomun ki kabloyu değiştirip bir de öyle deniyeyim.

Eh yani o diskin ses çıkardığına dua edin.

SATA kablosunu değistireyim olmazsa da diski değiştirmeliyim.
Bilgisizliğimi maruz görün ama bir şey soracaktım. Ben de daha önce böyle bir şeyler yaşanmadı ne zaman ki RX570 gibi bir ekran kartı aldım ondan sonra sıkıntılar baş göstermeye başladı. Windows 10 kullanıyorum o bile benim diske ağır gelmiş olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı