Windows açıldıktan sonra donan laptop için bilgisayarcı işlemci değişecek dedi

ushuaia

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,

Bilgisayarım Windows açıldıktan sonra bilgisayar dönüp kilitleniyor (bazen 10saniye sonra, bazen 4-5 dk içinde) donukken USB C'yi bilgisayara takıp telefonumu şarj edebiliyorum fakat klavye mouse hiçbir tuşa basmıyor, öyle kilitleniyor. BIOS açıkken PC hiç donmuyor. MSConfig ayarlarından çekirdek sayısını 1'e indirdim fakat işe yaramadı yine donup kilitleniyor.

Bilgisayarcıya götürdüğümde işlemci bozuk elimde işlemci var istersen değiştirebiliriz dedi.

İşlemcim 5800H ASUS ROG STRIX laptop.

İşlemcinin tam olarak bozuk olduğunu nasıl anlarız? Bozuk olsa BIOS'a girdiğimde de donması gerekmez mi? MyASUS uygulamasından test ettiğimde hiçbir problem görünmüyor.

Bilgisayarımı kargo ile gönderebileceğim geniş kapsamlı güvenilir bilgisayar tamircisi var mı? YouTube'da videolar görüyordum laptop tamir videoları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda işlemci değişimi çok zor bir işlem. Çok ustalık ve ince iş istiyor, buna bağlı olarak da fiyatı yüksek oluyor. İşlemci değiştirme işleminin ben 20k civarı tutacağını düşünüyorum, büyük ihtimal o bilgisayarcı temiz kurulum yapıp undervolt vb işlemler yaparak işlemcini değiştirdim diyecek.

USB diske bir Linux dağıtımı kurup orayı test edin, temiz Windows kurulumu yapın. Bunlara rağmen sorunlar devam ediyorsa tekrar konu açın.

Bir de RAM yerlerini değiştirin, saçma ama daha önce benzer hata başıma çok geliyordu, RAM slotlarini değiştirince sorun düzelmişti.

Bir de termal bakımlari en son ne zaman yapıldı, düşük bir ihtimal de olsa sıcaklıklardan dolayı olabilir.

Laptoplarda işlemci değişimi çok zor bir işlem. Çok ustalık ve ince iş istiyor, buna bağlı olarak da fiyatı yüksek oluyor. İşlemci değiştirme işleminin ben 20k civarı tutacağını düşünüyorum, büyük ihtimal o bilgisayarcı temiz kurulum yapıp undervolt vb işlemler yaparak işlemcini değiştirdim diyecek.

USB diske bir Linux dağıtımı kurup orayı test edin, temiz Windows kurulumu yapın. Bunlara rağmen sorunlar devam ediyorsa tekrar konu açın.

Bir de RAM yerlerini değiştirin, saçma ama daha önce benzer hata başıma çok geliyordu, RAM slotlarini değiştirince sorun düzelmişti.

Bir de termal bakımlari en son ne zaman yapıldı, düşük bir ihtimal de olsa tek 16 GB RAM var.

Tek 16 GB RAM var RAM slotunu değiştirdim SSD'yi değiştirdim tekrar Windows 10 yükledim sonuç alamayınca bilgisayarcıya gittim termal bakımı yapılmadı hiç sadece fanları temizlemiştim.

Tek 16 GB RAM var RAM slotunu değiştirdim SSD'yi değiştirdim tekrar Windows 10 yükledim sonuç alamayınca bilgisayarcıya gittim termal bakımı yapılmadı hiç sadece fanları temizlemiştim.

Yakın zamanda laptopa undervolt yaptınız mı? Bir de MUX switch varsa laptop da Intel veya harici ekran kartı ile laptopu açınca sorun devam ediyor mu? Bilgisayarı güvenlik modda açmayı deneyin bir de. Bilgisayarcı bu arada yalan söylüyor sakın güvenme laptoplar da kolay kolay işlemci bozulmaz BIOS ekraninda laptop kapanmiyor demissin işlemci de sorun olsa laptop 10 saniye sonra kendini kapatirdi.

Son düzenleme:
Yakın zamanda laptopa undervolt yaptınız mı? Bir de MUX switch varsa laptop da Intel veya harici ekran kartı ile laptopu açınca sorun devam ediyor mu? Bilgisayarı güvenlik modda açmayı deneyin bir de.

Undervolt yapmadım muxswitch armoni creth uygulamasından var fakat format attığım için yüklü değil zaten bilgisayar açıldıktan sonra 2dk içinde kilitleniyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı