Windows açılırken explorer.exe başlamıyor

mosyz

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar dostlar,

Yakın zamanda Windows 11'e geçtim fakat sorunu anlatmadan önce belirteyim Windows 10'da da aynı sorun vardı. Ayrıca format sorunu çözmedi.

Windows başlarken yaklaşık 2-3 açılışta bir sadece siyah ekran ve mouse imleci ile kalıyor ya da başlat çubuğu, masaüstü falan tam anlamıyla gelmiyor çalışmıyor. explorer.exe'yi manuel olarak başlatmak zorunda kalıyorum.
Ayrıca bu sorun hep Windows açılışı uzun sürdüğünde oluyor o dikkatimi çekti. Forumları alt üst ettim bütün verilen çözümleri denedim yok. SFC /scannow'lar DISM komutları vs. her şeyi. Ama bu beladan kurtulamıyorum.

Var mı bu durumu yaşayan ya da bir çözüme sahip olan?

İyi forumlar.

Bahsettiğiniz hatalar hafıza yani depolama aygıtı hatasına benziyor.
HD Tune vb. ile BAD SECTOR taraması sonucuna bakmak lazım, on göre başka fikirlerim olacaktır.

Peki hizmetlerden explorer.exe açık mı?

Şöyle açıklayayım hocam, dümdüz siyah ekran gelirse explorer.exe hiç başlamamış ve hizmetlerde gözükmüyor. Ama masaüstü resmi geliyor ve simgeler başlat çubuğu simgeleri vs gözükmediği durumda explorer.exe çalışıyor oluyor. Önce onu kapatıp tekrar çalıştırıyorum.

HD Tune vb. ile bad sector taraması sonucuna bakmak lazım, on göre başka fikirlerim olacaktır.

Hemen yapayım hocam.

HD Tune vb. ile bad sector taraması sonucuna bakmak lazım, on göre başka fikirlerim olacaktır.

Bad sector 1 adet bile çıkmadı hocam sonuç aşağıda.

Bir de HDD ya da SSD'nizin S.M.A.R.T verilerini gösterebilirseniz.
SMART testini nereden yapabilirim bilgilendirebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 60
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı