Çözüldü Windows açılırken mouse çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bugra Yuksel 58

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR5
İşlemci: Intel® Core™ i5-13600KF
Ram: G.Skill Ripjaws S5 32 GB (2X16) 5600 MHz CL28
Ekran Kartı: GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER SG
PSU: DeepCool PF750
Kasa: DeepCool CK560
İyi sosyaller arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi Windows açıldığı zaman mouse çalışmıyor sök-tak yaptığımda çalışıyor.
Farklı portlarda denesem de işe yaramıyor.
  • Mouse: Corsair Sabre Pro champion series.
  • Anakart MSI Z690 Tomahawk Wi-Fi DDR5.
  • Windows sürümü: Windows 11 Home.

Çözüm
Hocam gerçekten çok ilginç enerji ayarlarından kaynaklanıyor büyük ihtimalle o zaman.

Windows Aygıt Yöneticisi'nden Intel USB 3.20 extensible host Controller özelliklerine girip güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın tikini kapatırsam tüm USB'ler sürekli çalışıyor pek istenmedik bir durum BIOS'tan ErP ayarını kapatıp deneyeceğim.

1 haftalık test sonucum şu şekilde;
BIOS ErP ayarı açık Windows güç seçenekleri USB cihazlarını güçü açık mouse çalışmıyor.
USB güç seçenekleri kapalı ErP kapalı çalışmıyor.
USB tüm güç şeçenekleri açık çalışmıyor.
Yukarıda bahsettiğim denemelerde iCUE kaldılmış, device Memory mode açık şeklinde denedi.
Sonuca ise BIOS'tan USB standby Power at S4/S5 seçeneği açık olduğu zaman çalışıyor. iCUE yüklü olsun olmasın mose 8000Hz ya da 1000Hz olsun olmasın hepsinde çalışıyor.
İyi Sosyaller arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi Windows açıldığı zaman mouse çalışmıyor sök-tak yaptığımda çalışıyor.
Farklı portlarda denesem de işe yaramıyor.
  • Mouse: Corsair Sabre Pro champion series.
  • Anakart MSI Z690 Tomahawk Wi-Fi DDR5.
  • Windows sürümü: Windows 11 Home.

Aynı mousei kullanıyorum ve kablo örgüsü çabuk soyuluyor eğer öyle olduysa temazsızlık olabilir ben lastikledim açılan yeri

Aynı mousei kullanıyorum ve kablo örgüsü çabuk soyuluyor eğer öyle olduysa temazsızlık olabilir ben lastikledim açılan yeri.

Yok mouse tertemiz 3 yıl once aldım ama aktıf 3 aydır kullanıyorum 2.5 yıl boş durdu sadece.

Aynı mousei kullanıyorum ve kablo örgüsü çabuk soyuluyor eğer öyle olduysa temazsızlık olabilir ben lastikledim açılan yeri.

Peki klavye de bir problem oluyor mu?

Ve aynı problem arkadaşımın steelseries farede de gerçekleşiyor tak çıkar yapınca çalışıyor.

Corsair iCUE kullanıyorsanız ondan kaynaklanıyor olabilir, şahsen benim başıma genelde bilgisayarı kullanırken geliyor benzer bir problem tak diye kesiliyor çıkart tak yapmak zorunda kalıyorum.

iCUE yazılımı kaldırdım 1 hafta boyunca test edeceğim cevanbınız için teşekkürler.

Rica ederim hocam eğer bir değişiklik olmazsa şu iki ayarı da bir deneyin.
  • Fareyi 1000Hz polling Rate'e test et.
  • iCUE içinde cihazı sıfırla.
yazılımı kaldırmadan 1000 hz ye aldım bakalım sonuçları ne olacak

konuya güncelleme geçiyorum bilgisayarı başlatırken mouse hareket ettrip ve tuşlarına basarsam mouse çalışmaya başlıyor.
not:windows güç ayarları ile oynamadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı