Windows açılış ekranında bozuk görüntü

İlizyonist

Hectopat
Daha fazla  
Evde 1 hafta yoktum ve ben yokken 1.sınıfa giden kardeşim bilgisayarla oynamış. Şu anda ekran durumu böyle. Bu ekran gittiğinde ise siyah ekran geliyor ve bilgisayar açılmıyor. İşletim sistemi Win10. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Resmi yükleyemediğimden link paylaşıyorum umarım yasak değildir.

vbRZ9r.jpg
01Ly5Z.jpg

Monitörüm Vga girişli ekran kartım ise Dvi girişli. Dönüştürücü takarak kullanıyordum. Ekran kartını söküp direk Vga portuna taktığımda ise bilgisayarım açıldı. Sorun ekran kartında olabilir mi ?
Sorun ekran kartında değilse hangi bileşenden kaynaklı olabilir acaba ?

Ekran kartında arıza ihtimâlini düşünmeden önce, dönüştürücüyü değiştirip deneyim. Piyasada bulunan dönüştürücüler pek kaliteli değiller. Ekran kartı ile birlikte gelenlerde sıkıntı olmuyor.

Ekran kartında arıza ihtimâlini düşünmeden önce, dönüştürücüyü değiştirip deneyim. Piyasada bulunan dönüştürücüler pek kaliteli değiller. Ekran kartı ile birlikte gelenlerde sıkıntı olmuyor.
Dönüştürücüyü farklı bir bilgisayarda denedik. Sorunsuz çalışıyor. Umarım sorun ekran kartı değildir.

Monitör ile ekran kartı arasında kullandığınız görüntü kablosundan?
Deneme şansınız var ise başka kablo takıp deneyiniz.
Bugün içerisinde deneyeceğim. İlginiz için teşekkürler.

20170325_173342_1490452750827_1.JPG
Kablo da sıkıntı var gibi duruyor?
Kabloyu değiştirdiğimde ise böyle oldu. Diğer kabloda hiç açılmıyordu masaüstü. Sorun nerede acaba ?

Olamaz olamaz olamaz.
Kardeşim kendini fazla üzmene gerek yok, elektronik eşya sonuçta bozulur da, yapılır da, canına bir şey olmasın, """Ben buradan ekran kartının bozulduğunu tahmin ediyorum yanlışım olmasın yinede.""" Ekran Kartını yaptırırsın.. (Garantisi devam ediyorsa servise gönder bire bir değiştirirler veya ücretsiz tamir ederler")(y)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı