Windows açılmıyor, BIOS'a atıyor

Rhulkinator

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum. Bilgisayarım normal bir şekilde açılmışken durup dururken "Kişisel Bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılıyor" mavi ekran hatasını verdi. Sonrasında Windows açılış menüsü gelmedi ve her bilgisayarı kapatıp açtığımda BIOS menüsüne atıyor. Forumda paylaşılan CSM Enable - Disable gibi yöntemleri denedim. Sormak istediğim soru şu Windows kendi kendine çökebilir mi? SSD ve HDD'yi kontrol ettim, SATA Information menüsü altında gözüküyor ikisi de. Anakartım: ASUS Z370-P Prime.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS’ta gözükmesi HDD veya SSD’nin bozuk olmayacağı anlamına gelmez. İkisini de çıkarıp SSD’yi tek başına takın. SSD’ye temiz kurulum yapın. Açılırsa, aynı işlemi HDD için yapın. İkisi de açılırsa sistem dosyalarınız zarar görmüştür demektir. Yani ya virüs ya da benzeri bir şey sistem dosyalarınızı bozmuş. Eğer donanımlarınız sağlıklıysa zaten temiz kurulumda açılacaktır. Buraya kadar donanımlarınızın sağlam olduğunu varsayarak yazdım.
Diğer ihtimal disklerinizin bozuk olması. Güç dalgalanması dahil olmak üzere bir sürü şey donanımları etkiler. BIOS’ta bağlı SATA aygıtlarını görürsünüz fakat düzgün çalışmıyor olabilirler. Değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Umarım ilk yazdığım paragraftaki gibi bir sorundur ve temiz kurulumla bilgisayarınızı kurtarırsınız.
BIOS’ta gözükmesi HDD veya SSD’nin bozuk olmayacağı anlamına gelmez. İkisini de çıkarıp SSD’yi tek başına takın. SSD’ye temiz kurulum yapın. Açılırsa, aynı işlemi HDD için yapın. İkisi de açılırsa sistem dosyalarınız zarar görmüştür demektir. Yani ya virüs ya da benzeri bir şey sistem dosyalarınızı bozmuş. Eğer donanımlarınız sağlıklıysa zaten temiz kurulumda açılacaktır. Buraya kadar donanımlarınızın sağlam olduğunu varsayarak yazdım.
Diğer ihtimal disklerinizin bozuk olması. Güç dalgalanması dahil olmak üzere bir sürü şey donanımları etkiler. BIOS’ta bağlı SATA aygıtlarını görürsünüz fakat düzgün çalışmıyor olabilirler. Değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Umarım ilk yazdığım paragraftaki gibi bir sorundur ve temiz kurulumla bilgisayarınızı kurtarırsınız.

Çözüm

Sanırım SSD arızalı. UEFI Flash bellekle İSO dosyasından kurulum çalıştırdım. Sürücü alanı ayırma bölümünde SSD’yi seçip Yeni’ye bastığımda kum saati olarak kalıyor. Windows SSD ye kuruluydu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00