Windows 7'yi burada bulduğum ISO dosyasıyla indirdim. Şu an 4 saattir aynı olan starting Windows'u bekliyorum. Windows 10'a geri erişemiyorum ve şu an acilen açmam lazım. PC'yi önemli bir işim var.
Aynı sorun bende de olmuştu. Windows 10 ile Windows 7'yi ikisini de UEFI ile dual-boot yapmaya çalıştığınız zaman Windows 7 böyle sonsuz başlatılıyor ekranına girer. Tek çözüm Windows 7'yi Legacy olarak kurmak. Diskinizi de MBR'ye çevirmeniz gerekecek.
Edit: Daha doğrusu Windows 10 ile Windows 7'yi dual-boot yapıp Windows 7'yi UEFI olarak kurmanız bu sorunun yaşanması için yeterli.
Ayrıca Windows 10'a geri dönmek için Windows 7'yi kurduğunuz DVD ya da USB'yi takın, dili falan seçtikten sonra bilgisayarımı onar'a tıklayın. Otomatik olarak bütün disklerinizde geçerli Windows yüklemelerini tarayacak ve Windows Boot Manager'da Entry'si bulunmayan bütün Windows yüklemelerini Windows Boot Manager'a ekleyecektir.
İsterseniz manual olarak Windows Yükleme diskindeyken Shift+F10'a basarak komut istemcisini açıp
Aynı sorun bende de olmuştu. Windows 10 ile Windows 7'yi ikisini de UEFI ile Dual-Boot yapmaya çalıştığınız zaman Windows 7 böyle sonsuz başlatılıyor ekranına girer. Tek çözüm Windows 7'yi legacy olarak kurmak. Diskinizi de MBR'ye çevirmeniz gerekecek.
Edit: Daha doğrusu Windows 10 ile Windows 7'yi Dual-Boot yapıp Windows 7'yi UEFI olarak kurmanız bu sorunun yaşanması için yeterli.
Ayrıca Windows 10'a geri dönmek için Windows 7'yi kurduğunuz DVD'ya da USB'yi takın, dili falan seçtikten sonra bilgisayarımı Onar'a tıklayın. Otomatik olarak bütün disklerinizde geçerli Windows yüklemelerini tarayacak ve Windows Boot Manager'da Entry'si bulunmayan bütün Windows yüklemelerini Windows Boot Manager'a ekleyecektir.
İsterseniz manual olarak Windows yükleme diskindeyken Shift+F10'a basarak komut istemcisini açıp.
Hocam uyarı geldi cevap veremedim kusura bakmayın. Windows 10 üzerinden ISO ile kurmanızı tavsiye etmem. Hem sağlıklı olmaz hem de Windows 7'den boot yaptığınız zaman sistem diski D: ya da E: olarak gözükecek yani C: diski sizin Windows 10'un kurulu olduğu disk olarak kalacak.
Anlatmaya çalıştığım şey: Bende de Windows 10-7 dual-boot var şu an 7'den yazıyorum. Windows 10'da 230GB'lık Windows 10'un kurulu olduğu disk C: olarak gözükürken Windows 7'de C: diski 35GB'lık Windows 7'nin kurulu olduğu disk. Bu sayede hiçbir program kurulacağı yeri şaşırmıyor. Ancak sizin kurulumunuzda Windows 7'de sistem diski D: ya da E: ya da C: dışındaki herhangi birşey olacağından ve bazı programlar direk "C:\Program Files\..." klasörüne kuracağından sonuç olarak Windows 10'un diskine kurmuş olacak.
Fazla uzattım evet, benim dediğim ISO dosyasını Rufus ile USB diske yazıp, USB diskten boot edip Windows 7'yi kurunuz. İsterseniz benim dual-boot makaleme bakabilirsiniz. Tam da bu konuyu anlatmıştım.
Hocam uyarı geldi cevap veremedim kusura bakmayın. Windows 10 üzerinden ISO ile kurmanızı tavsiye etmem. Hem sağlıklı olmaz hem de Windows 7'den boot yaptığınız zaman sistem diski D: ya da E: olarak gözükecek yani C: diski sizin Windows 10'un kurulu olduğu disk olarak kalacak.
Anlatmaya çalıştığım şey: Bende de Windows 10-7 dual-boot var şu an 7'den yazıyorum. Windows 10'da 230GB'lık Windows 10'un kurulu olduğu disk C: olarak gözükürken Windows 7'de C: diski 35GB'lık Windows 7'nin kurulu olduğu disk. Bu sayede hiçbir program kurulacağı yeri şaşırmıyor. Ancak sizin kurulumunuzda Windows 7'de sistem diski D: ya da E: ya da C: dışındaki herhangi birşey olacağından ve bazı programlar direk "C:\Program Files\..." klasörüne kuracağından sonuç olarak Windows 10'un diskine kurmuş olacak.
Fazla uzattım evet, benim dediğim ISO dosyasını Rufus ile USB diske yazıp, USB diskten boot edip Windows 7'yi kurunuz. İsterseniz benim dual-boot makaleme bakabilirsiniz. Tam da bu konuyu anlatmıştım.
Zaten ISO dosyasını Windows 10'da açıp setup.exe'yi çalıştırdığınız zaman otomatikman siz hangi diski seçtiyseniz setup.exe'de (hala Windows 10'dayken) o diskin harfi ne ise ona kuracak, Windows Boot Manager'dan Windows 7'yi seçip Windows 7'ye boot etseniz bile C: olması gereken sizin seçtiğiniz diskin harfi Windows 10'da neyse öyle kalacak.
Yani siz dediğim gibi Rufus kullanarak ISO'yu USB'ye çıkartın ve USB'den boot ederek Windows 7'yi kurun. Daha sağlıklı olacaktır.