Windows arayüzünde donmalar yaşanıyor

Fimbulwinter0

Decapat
Daha fazla  
HP Victus 16 kullanıcısıyım. i7 12. nesil işlemci, RTX3060, 32 GB RAM var. Windows sürümüm ise Windows 11 Pro. Ne zaman internet simgesine tıklasam ya da o kısımda bir şey tıklasam mesela Bluetooth gibi, bilgisayarımda 2 3 saniyelik bir donma oluyor mouse imleci kilitleniyor sonra ışınlanıp normale dönüyor. 5 seferin 3 4'ünde yaşıyorum bu durumu. Laptopumda ne günlük yaşamda kullanırken ne de oyun oynarken hiçbir sorun yaşamadım bunun haricinde. Ama bu durum çok sinir bozuyor bildiğiniz kasıyor bilgisayar sanki 2 GB RAM varmış gibi. Virüs olabilir diyecek arkadaşlar için yazıyorum, BitDefender kullanıyorum hem daima açık kendisi hem de ben arada tam tarama yapıyorum yani bir sorun yok o açıdan. Sadece o dediğim kısımlarda bir işlem yaparken donuyor. Sorun Windows 11 kaynaklı da olabilir bilmiyorum. Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilenler yazarsa sevinirim.

Unutmadan ekleyeyim sürücülerimin hepsi güncel, BIOS da güncel o açıdan da bir eksik yok.

W11 1 sene önce ilk geçişimde bu tarz stabilite sorunları vardı ancak şu an böyle değil. Sıfırdan kurulumu denemek isteyebilirsiniz.

Windows dosyaları zarar görmüş olabilir. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girin.
Hocam bunu yaparken dosyaların silinme tehlikesi var mıdır bilgisayarda? Daha önce forumlarda gördüğüme göre nadir de olsa yaşanabiliyormuş.

Ben de HP Victus 16 kullanıcısıyım benzer sorunları yaşıyorum (RTX 4060 AMD Ryzen 7 7840HS 16 GB RAM Windows 11 Pro).

Çoğu uygulamada (örneğin: Microsoft Edge, Spotify, Discord) bazen donmalar yaşanıyor ve nedense Windows tuşuna tıkladığımda anlık olarak düzeliyor. Bu donmalar genellikle ekranın tümünü değil sadece belli bir kısmını kapsıyor. Mesela Microsoft Edge'de YouTube'da bir videoya tıkladığımda, ekranda atıyorum 200x200 piksellik bir kutucuğun içindeki alan normal şekilde yükleniyor ve videonun o kutucuğun içinde kalan kısmı oynuyor ama ekranın kalan diğer kısmı öyle ana sayfada donuk kalıyor. Windows tuşuna basmazsam da 5-10 saniyede düzeliyor.

Sorunu çözmek için NVIDIA ve AMD grafik kartı sürücülerini güncelledim sonra da bir şey değişmeyince DDU kullanarak AMD'nin grafik kartı sürücüsünü kaldırıp HP'nin sitesinden önerilen grafik kartı sürücüsünü indirip kurdum ancak bir değişiklik olmadı. Bu da olmayınca Aygıt Yöneticisi'nden AMD grafik kartı sürücüsünü kaldırıp aynı şeyi denedim ama yine işe yaramadı.

Sorun aylardır var ve laptop sadece 1 yaşında. Ben de Avira kullanıyorum sıklıkla tarama yapıyorum ama bir virüs tehdidi falan çıkmıyor.

Hocam bende de hala devam ediyor tüm sorunlar. Bahsettiğin youtube sorununu da benzer şekilde yaşıyorum. Bir videoya tıklıyorum youtube olan sekme donuyor video bazen oynuyor bazen oynamıyor ardından videoyu ileri geri alacak olduğumda bazen kafasına göre donuyor video saniyelerce. Youtube hariç hiçbir video sitesinde sorun yaşamadım ama youtube hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım bozuk. Eskiden edge kullanıyordum şu anda Zen Browser kullanıyorum hala daha aynı hata devam ediyor. Yapacak hiçbir şey yok sanırım. Ama bir daha asla hp marka bir ürün almam elimi sürmem belki sadece victuslar sıkıntılıdır ama umurumda değil bu firmaya daha da tek kuruş kazandırmam sinir krizi geçirtiyor her gün defalarca. Küfür etmemek için zor tuttum kendimi şunları yazarken bir de küfürden dava açmasınlar para vermek istemiyorum şunlara.

Seni bilmem ama bende sorunun AMD yerleşik ekran kartından ya da sürücüsünden kaynaklandığı ortada. Aygıt yöneticisinden AMD grafik sürücüsünü devre dışı bırakınca sorun çözülüyor ama tabi NVIDIA'nın grafik kartı çok güç harcadığı için bilgisayar böyle pek kullanılmaz. Bir çözüm yolu bulursam paylaşacağım.

Ayrıca Edge'de sorunu düzeltmenin bir yolunu buldum:

Edge'de Ayarlar / Sistem ve Performans / Sistem -> "Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırma kullanın"ı kapadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…