Windows başlatılamıyor 0xc0000001 hata kodu

Murat.byk2002

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm ben kendime orta bütçeli bir PC topladım ama bilgisayarım başlatılamıyor başlıkta da yazmış olduğum hatayı alıyorum, sistemim.

Windows 10.
G41 anakart.
2+4 RAM.
GT 730 2 GB ekran kartı.
X5460 işlemci.
160 GB hard disk.
Hata ayıklama, onarım, normal olarak başlatma gibi seçenekleri seçtiğim zaman ise Windows logosunun altındaki dönen noktalar donuyor ve 30 dk beklesem bile bir türlü açılmıyor kapatmak için ise tek çare güç kaynağını kapatıyorum.
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada yardımcı olan kişiye küçük bir hediyem olacak.

Ya Windows sorunlu ya da HDD sorunlu SSD alman lazım.

Windows'u tekrar kurmayı dene USB ile. Yüksek ihtimal Windows sorunlu.

Windows'u tekrar kurmayı dene USB ile. Yüksek ihtimal Windows sorunlu.
Yok ben zaten bilgisayarı topladıktan sonra imkanlarım olmadığı için bilgisayrcıya götürdüm adam ilk başta senin hdd bozuk dedi yeni bir tane takıcam onda deniyeyim dedi tamam dedim sonra adam, kardeşim senin hdd de sorun yok dedi anakrta sorun olabilir dedi ve banim hdd ye baska bilgisayardan win 10 yükledi verdi.
Yeni bir tane anakart sonra hdd yi taktığım anda çalışacaktı sorunsuz ama ben kıyamadım anakartımı atmaya hani biosa da giriyo ama sostemi başlatmaya gelince de donuyor

Ya Windows sorunlu ya da HDD sorunlu SSD alman lazım.
Yapma be abim öğrenciyim ben

@Murat.byk2002 sen şu an al bir tane USB. Git internet kafeye, oradan USB'e ISO dosyasını Rufus ile yazdır. Eve gel, BIOS'a gir. Boot yerine gel, USB'yi en üste al. Save bas çık BIOS içerisinden. Daha sonra Windows kurma ekranı gelir doğru yaptıysan. Bilgisayarcı, Windows'un başlamamasıyla Anakart'tan nasıl şüphelendi onu anlamadım. Tam kuramamış Windows'u herhalde. Disk ile alakası olabilir ama ben şu an Windows'u senin kurmanı öneriyorum.

Anlattığına göre sadece HDD farklıysa bunları dene, anakart farklıysa USB'den yeniden kurulum yap.

Otomatik onarı seç > Gelişmiş > Ortadaki vida ve ingiliz anahtarlı olanı seç Türkçesini bilemedim > Reset veya Gelişmiş diye iki seçenek gelecek, Gelişmiş'e tıkla > Startup Repair (Başlangıç onar) seçince ekran kararıp gelecek > varsa kurduğun windows adını seç > Devam de, İnceleniyor, düzeltiyor demesi gerek.

Çalışmazsa...

Otomatik onarı seç > Gelişmiş > Ortadaki vida ve ingiliz anahtarlı olanı seç Türkçesini bilemedim > Reset veya Gelişmiş diye iki seçenek gelecek, Gelişmiş'e tıkla > Cmd prompt (Komut satırı olması gerek) seç > açılan küçük ekrana
" bootrec /fixboot " yaz enter'a bas,
" bcdedit /export c:\bcdbackup " enter,
" attrib c:\boot\bcd -h -r -s " enter,
" ren c:\boot\bcd bcd.old " enter,
" bootrec /rebuildbcd " enter, bir adet windows bulundu diyorsa Evet / Yes yap,
" exit" enter, sonra devam / continue seç, baştan başlayınca olabilir.

Başarılar.

Abim senin dediğin şeyi nerden yapıcam bilmiyorum ama şöyle bir ekran var ne yapmalıyım?

Sen 1 ile aç, neler düzeltebilecek görelim.
Bu ekrana gelirsen tekrar başladığında, yazdıklarımı uygulayabilirsin.

Ama gelemiyorsa, benden bir önce yazan arkadaşın yazdığı gibi bir USB'ye Rufus ile Windows ISO'su yükeyip tüm kurulumu baştan yapman gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…