Windows başlatılıyor ekranı düşük çözünürlük sorunu

tbncvxcsjqpnby

Hectopat
Makaleler
1
Bilgisayari baslatirken Casper yazisi ve Windows baslatiliyor yazisi 1024x768 cozunurlugunde hosgeldiniz ekranindan itibaren 1600x900'e donuyor. Neden boyle oluyor? UEFI kurulum yaptim ondan olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, sebebi boot esnasında görüntülenen görsellerin çözünürlüğü yüksek değil. Bu normal bir durum. Ekranınızın normal çözünürlüğü giriş ekranından itibaren ayarlanır.
peki bunu nasil 16:9 yapacagiz 1024x768 4:3 oldugu icin ayrica windows 7 sanal makineye kurunca ornegin 1024x768 cozunurlukle basliyor sanal makine ama ekrani cekistirmiyor yani ekrani doldurmuyor boylece goruntunun etrafinda siyah bosluklar oluyor tabi windows baslatiliyor ekrani siyah olacagindan goruntu guzel oluyor iste bole ozellik yok mu monitorlerde goruntu cekistirmeme ozelligi

Bunu normalde değiştiremezsiniz. Değiştirmek için sistem dosyalarından boot animasyonunu değiştirmelisiniz. Sanal makinede de aynı durum. Kullandığınız kurulum medyasında da bu çözünürlük 1024x768 olarak ayarlı. Bu nedenle sanal makine de 1024x768 olarak başlıyor. Dediğim gibi, bu çözünürlüğü değiştirmek için boot animasyonunu değiştirmelisiniz. İnternetten araştırabilirsiniz.

Bunu normalde değiştiremezsiniz. Değiştirmek için sistem dosyalarından boot animasyonunu değiştirmelisiniz. Sanal makinede de aynı durum. Kullandığınız kurulum medyasında da bu çözünürlük 1024x768 olarak ayarlı. Bu nedenle sanal makine de 1024x768 olarak başlıyor. Dediğim gibi, bu çözünürlüğü değiştirmek için boot animasyonunu değiştirmelisiniz. İnternetten araştırabilirsiniz.
kardes ben windowsu uefi kurdum arastirdim o boot ekraninini degistiren program uefi desteklemiyor ben bootx64.efi dosyasini windows 7 boot klasorune yazmistim oyle kurdum o nedenle desteklemiyor eski program oldugundan ayrica neden windows 10 kurmuyorsun derseniz windows 10 sevmiyorum hem modern arayuzu hem eski programlar bir arada temizden bu isletim sistemini yapmalilardi en modern windows 10 iste dedirtecek bisey olmaliydi hem ayarlar hem denetim masasi var hem paint hem paint 3d var hem ses kaydedici var built in hem sys32 de olan voice speech var bu neyaw kaldirsinlar su eski seyleri hocam katiliyormusunuz

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı