Merhaba ana makinema Linux kurmak istemiyorum bu yüzden kardeşimin ve annemin kullandığı laptopa kurmak istiyorum Linux'u. Annem işletim sistemini değiştirdiğimi anlarsa niye bozdun bunu diye azar işitirim, bu yüzden arayüz olarak Windows benzeri bir işletim sistemi arıyorum. Linuxfx alternatifi bir şey var mıdır?
Kurmadan önce bunu bir açıkla derim. Ortak kullanılan bir bilgisayar olduğu için ve senin zaten bir bilgisayarın olduğu için onların bir söz hakkı olmalı ve bu bence seninkinden fazla olmalı. Bu noktada onları ikna etmek için live ISO üzerinden denetebilirsin.
Ek olarak sadece Linux kurmak zorunda değilsin, dualboot yapabilirsin. Bu sayede ana makinende Windows'u kaybetmeden Linux kullanabilirsin ve annem kızar mı diye düşünmek zorunda da kalmazsın.
Eğer aileni ikna edebilirsen ya da ikna sürecinde kullanmak istersen KDE Neon, Linux Lite ve Linux Mint dağıtımları işini görecektir. Linuxfx, wubuntu gibi saçma projelere takılma. 30-40 dk zaman ayırıp yapabileceğin temalandırmalar için Linux'u Linux olmaktan çıkaran dağıtımları kullanacağına Windows kullan.
Ben Rona'dan farklı düşünüyorum maalesef.
Son paylaşım videoları (YouTube) aşırı W11 benzeri görsel ayarları olan kurulumlar var ama eninde sonunda ayarlar kısmı Linux seçenekleri olacak.
Anneniz veya diğer kullanıcılar bir şekilde o ayar kısmına gelecekler.
Onun yerine daha eski bir Windows kurabilirsin performans sorunu yaşıyor isen.
Sen kendin için Linux deneyimi yapabilmek için evet Rona'nın sözünü yinelemek zorundayım. Dualboot imkanı sunabilir ve o kısımda neleri yapmaları gerektiğini açıklar ve hedefini belirtirsen bence daha farklı ve olumlu tepki alabilirsin ailenden.
Şunu da unutmamak gerek.
iletişim.
İletişitm ve kendimizi - amacımızı ifade şeklimiz olası sonuçları değiştirir.
Teşekkürler annem zaten yılda 1-2 defa yazıcıdan birley çıkarır, kardeşimde 8 yaşında ve okul için tarayıcıdan sadece çok basit şeyler yapması gerekiyor. Zaten ikisinin de yapacağı şeyler tarayıcıdan ve annemin kızmasının sebebi bilmemesi ve bozduğumu sanması.
Performans sorunu yok neredeyse boşta yatan bilgisayar sadece ben ve ara kardeşim kıllanıyor hem öğrenmek hem de daha işlevli hale getirmek için Linux kurmak istiyorum.
Bu durumda direk iletişim ve amacını anlatman halinde güzel sonuçlar çıkabilir.
İlerleyen dönemde Linux ile deneyim ve paylaşamlarını forumda görmek dileği ile.
Zorin OS var ama tercih sizin.Merhaba ana makinema Linux kurmak istemiyorum bu yüzden kardeşimin ve annemin kullandığı laptopa kurmak istiyorum Linux'u. Annem işletim sistemini değiştirdiğimi anlarsa niye bozdun bunu diye azar işitirim, bu yüzden arayüz olarak Windows benzeri bir işletim sistemi arıyorum. Linuxfx alternatifi birşey var mıdır?
Eğer hala "Windows benzeri Linux dağıtımı tavsiyesi" arıyorsanız. Wubuntu'ya bakabilirsiniz.
Zorin OS var ama tercih sizin.
Bence mantıklı olan Dual boot kullanmak. Benim bilgisayarda 5 saniye bekleyip sonra otomatik Windows açılıyor. Bu şekilde başkası eğer bilmiyorsa Linux ile uğraşmıyor.
Evet YT'de gördüm güzel görünüyor.
Diski ikiye bölerekmi yapmalıyım Windows izin vermiyor diye biliyorum.