Çözüldü Windows bilgisayarda CMD kayboldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Games_mehmet

Centipat
Daha fazla  
Windows bilgisayarımın şifresini unuttuğum için utilman ve CMD ile kilidi kırıp açmıştım. Ama şimdi CMD ortadan kayboldu. Evet utilman çalışması gerektiği şekilde çalışıyor ama CMD'ye kilit açıkken erisemiyorum. Sadece Shift'e basılı tutarak PC'yi yeniden başlayınca gelen ekrandan CMD kullanabiliyorum. Acil taktik verin. Nasıl CMD'yi geri getirecek.(Cmd.exe diye bir dosyam var ama açılmıyor ve aşağıdaki hatayı veriyor)(PC'den dosya aktarimi yapmam şu an mümkün olmadığı için fotoğraf çekerek hatayı gösterdim)

IMG_20250822_125309.jpg

Hocam konu sahibi CMD çalışmıyor diyor siz CMD yönetici olarak çalıştırıp bu komutu yaz diyorsunuz🤣 Böyle anlık dalgınlıkla yapılan hatalar her zaman daha komik oluyor.
Bir anlık dalgınlığıma geldi doğru hocam Powershell diye ekledim daha sonra, ekstra olarak sistem geri yükleme yapmakta alternatif bir seçenek.

@Games_mehmet
Bu durumu düzeltmek için PC'yi kurtarma ortamında başlattıktan sonra.
CD c:\windows\system32
Del utilman.exe.bak
Copy cmd.exe utilman.exe

Yukarıdaki komutların sırası ile girilmes gerekir ama önerim bu değil.

Önce aşağıda belirttiğim yöntemi kullanın.
- Microsoft Store'ye girerek Wintoys'u indirin ve çalıştırın.
-Aşağıdaki resimde belirtilen adımları uygulayın. CMD'nin sorunlu olması nedeni ile bu adımlar başarılı olmaz ise başta yazdıklarımı uygulayabilirsiniz en sağlıklı yöntem değil ve riskli olabilir. Çünkü PC nizin net durumu bilinmiyor.Eki Görüntüle 2560590

Tara mı demem lazım yoksa onar mı?

@Games_mehmet
Bu durumu düzeltmek için PC'yi kurtarma ortamında başlattıktan sonra.
CD c:\windows\system32
Del utilman.exe.bak
Copy cmd.exe utilman.exe

Yukarıdaki komutların sırası ile girilmes gerekir ama önerim bu değil.

Önce aşağıda belirttiğim yöntemi kullanın.
- Microsoft Store'ye girerek Wintoys'u indirin ve çalıştırın.
-Aşağıdaki resimde belirtilen adımları uygulayın. CMD'nin sorunlu olması nedeni ile bu adımlar başarılı olmaz ise başta yazdıklarımı uygulayabilirsiniz en sağlıklı yöntem değil ve riskli olabilir. Çünkü PC nizin net durumu bilinmiyor.Eki Görüntüle 2560590

Sebep olmaz. Komutu yazdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmanızı öneririm. Eğer işe yaramazsa PowerShell'e bunu yazıp deneyin:

Kod:
sfc /scannow

Hocam teşekkür ederim ikinizin çözümünüde sırayla uyguladım. İnternetim olmadığı için winstoy ise yaramadı ama SFC komutu sorunumu çözdü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı