Windows bilgisayarda hangi temel uygulamalar işe yarar?

moonandsun

Kilopat
Yer
İzmir, Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, ben MacBook kullanıcısıydım o yüzden o sisteme hakimim fakat MacBook'um bozulduğundan dolayı Monster bilgisayara geçiş yaptım ve Windows 11 kullanıyorum, Windows işletim sistemini kullanmayalı yıllar oldu ve her şeyi unutmuşum. Mesela WhatsApp'dan indirdiğim bazı dosyaları açamadım çünkü PDF uygulaması yok, bu ve buna benzer bildiğiniz Windows için olmazsa olmaz dediğiniz uygulamalar vb. var mı acaba? Dosyalarımı hemen aktarmam lazım ama nasıl yapacağımı bile bilmiyorum maalesef. Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Edge bile PDF açabiliyor zaten. Birlikte aç yapıp Edge seçebilirsiniz. Sıkıştırılmış dosyalar için 7ZIP tek geçerim. Finder yokluğunu hissediyorsanız Wintoys da güzel oluyor.

@moonandsun selam,
Windows'ta ek PDF görüntüleyici indirmene gerek bulunmuyor kullandığın tarayıcıyı PDF görüntüleyici olarak kullanabilirsin. Örnek olarak PDF dosyaları bende Google Chrome'da açılıyor.
WinRAR bence olmazsa olmaz.
Ayrıca hangi tür dosya uzantılarını kullandığın da önemli.

(Ekran kartı vb. driverları da kurman gerektiğini hatırlatmak isterim)

Arkadaşlar merhaba, ben MacBook kullanıcısıydım o yüzden o sisteme hakimim fakat MacBook'um bozulduğundan dolayı Monster bilgisayara geçiş yaptım ve Windows 11 kullanıyorum, Windows işletim sistemini kullanmayalı yıllar oldu ve her şeyi unutmuşum. Mesela WhatsApp'dan indirdiğim bazı dosyaları açamadım çünkü PDF uygulaması yok, bu ve buna benzer bildiğiniz Windows için olmazsa olmaz dediğiniz uygulamalar vb. var mı acaba? Dosyalarımı hemen aktarmam lazım ama nasıl yapacağımı bile bilmiyorum maalesef. Şimdiden çok teşekkürler.
PDF dosyalarını açmak için tarayıcınızı kullanabilirsiniz. Ben Okular'ı çok seviyorum, tarayıcı ile can çekişmeme gerek kalmıyor. Onun dışında olmazsa olmaz dediklerim şunlar:
  1. PowerToys - İçinde bir sürü araç var, tek tek detaya giremem
  2. AltSnap - Mouse ile pencereleri taşımaya yarıyor
  3. Textify - Herhangi bir yerdeki yazıyı kopyalamanıza ve aramanıza yarıyor. Textify görsel işleme yapmadığı için çok hızlı ama eğer işe yaramazsa Windows'un kendi ekran görüntüsü aracında yazı tanıma var
  4. PeaZip/NanaZip - Her türlü arşiv dosyasını açabiliyorum
  5. UniGetUI - Uygulamaları arka planda güncellemeye yarıyor
Daha bireysel tercih olarak kalan SSHFS-Win, MicaForEveryone, KDE Connect ve kendi hazırladığım AutHotKey betiklerim var. Onların detayına girmiyorum. Nokta atışı eksikliğini hissettiklerinizi yazmanız daha mantıklı olur.

Dosyaları aktarmak için de en mantıklısı bana USB bellek kullanmak gibi geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı