Windows Boot Manager gözükmüyor

LarsBey

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMING B450M PRO-S
AMD RYZEN 5 5600X 3.7/4.6GHz CPU
MSI VGA GEFORCE RTX 3060 VENTUS 2X 12GB GDDR6 GPU
KINGSTON FURY DDR4 3200mhz 32 GB RAM (2*16)
CORSAIR TX650M 650W 80 PLUS GOLD PSU
ARCTIC FREEZER 34 eSPORTS DUO
WD BLACK SN850 1TB M2 NVMe SSD 7000/5300 mb/s
KINGSTON KC3000 2TB NVMe SSD 7000/7000 mb/s
SEAGATE 7200 RPM 2 TB HDD
ASUS VG27AQ IPS 2K 144hz 2560*1440
ASUS VG27AQ3A IPS 2K 180hz 2560*1440
Merhaba. Bilgisayarıma takılı olan SSD reboot and select proper boot device diye hata veriyor ve BIOS'ta Windows Boot Manager görünmüyor. Ayni SSD'yı diğer bilgisayarıma taktım ve sağlıklı bir şekilde açıldı, hatta diğer bilgisayarımdaki SSD'yi ana bilgisayarıma takınca oda sağlıklı bir şekilde açıldı ancak ana bilgisayara kendi SSD'sini takınca hata alıyorum ve BIOS'ta Windows Boot Manager gözükmüyor. Nasıl düzeltirim?

Merhaba. Bilgisayarıma takılı olan SSD reboot and select proper boot device diye hata veriyor ve BIOS'ta Windows Boot Manager görünmüyor. Ayni SSD'yı diğer bilgisayarıma taktım ve sağlıklı bir şekilde açıldı, hatta diğer bilgisayarımdaki SSD'yi ana bilgisayarıma takınca oda sağlıklı bir şekilde açıldı ancak ana bilgisayara kendi SSD'sini takınca hata alıyorum ve BIOS'ta Windows Boot Manager gözükmüyor. Nasıl düzeltirim?
Doğru taktığınıza dair eminmisiniz? ssd takabileceğiniz farklı slotlar var ise onlarada takmayı deneyin birde.

Doğru taktığınıza dair emin misiniz? SSD takabileceğiniz farklı slotlar var ise onlara da takmayı deneyin bir de.

Evet eminim. Dediğim gibi başka bir SSD takınca açılıyor. Mevcut SSD'yi başka sisteme takinca da açılıyor ama kendi SSD'sini takınca Windows Boot Manager görünmüyor.

Evet eminim. Dediğim gibi başka bir SSD takınca açılıyor. Mevcut SSD'yi başka sisteme takinca da açılıyor ama kendi SSD'sini takınca Windows Boot Manager görünmüyor.

Eğer diskiniz GPT ise BIOS'un UEFI modunda, eğer diskiniz MBR ise BIOS'un Legacy veya CSM modunda olduğundan emin olun

Ona nasıl bakacağım
Başka bir bilgisayara takıcaksınız ssd'yi cmd kısmından diskpart komutu ile göreceksiniz tam olarak bilmiyorum ama bunla uğraşmak yerine ssd normal bilgisayarda takılıyken bios'dan bios modunu tek tek değiştirin öyle deneyin. Birde acaba ne sonucu ve ne zaman oldu bu olay?

Başka bir bilgisayara takıcaksınız ssd'yi cmd kısmından diskpart komutu ile göreceksiniz tam olarak bilmiyorum ama bunla uğraşmak yerine ssd normal bilgisayarda takılıyken bios'dan bios modunu tek tek değiştirin öyle deneyin. Birde acaba ne sonucu ve ne zaman oldu bu olay?
Yeni bir 0 hdd aldım. Sisteme taktıktan sonra böyle oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı