Windows Boot Manager HDD'den SSD'ye Taşıma

ZombiQ

Megapat
Yer
Ankara
Windows SSD'ye kurulu olduğu halde açılış süresinin 23 saniye olmasından muzdaribim. BIOS ayarlarını incelerken Windows Boot Manager'in HDD'ye kurulu olduğunu gördüm. Açılış süresinin uzun olmasının sebebi bu olabilir mi?

Eğer bu ise Windows Boot Manager'i SSD üzerine format atmadan nasıl taşıyabilirim? UEFI kurulum yapmıştım. Normalde SSD Boot sıralamasında ilk sırada ama UEFI sistemlerde Windows Boot Manager'in kurulu olduğu diskten boot ediliyor sanırım. Bu sebepten ötürü de HDD'yi söktüğüm zaman boot edilemiyor.

B350M-A Prime (BIOS Sürümü 4014), Adata SU800 128GB SSD ve WD Blue 1TB HDD kullanıyorum.
Windows 10 Pro 1803 (İS Derlemesi 17134.254)

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk klonlama işlemini yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığı kim değiştirdi bilmiyorum ancak benim Windows'um zaten SSD üzerine kurulu ve Windows taşıma işlemi yapmak istemiyorum. Sadece Windows Boot Manager HDD'ye yüklenmiş onu nasıl SSD üzerine alabilirim demek istemiştim.

SSDde Boot Manager taşımak için yer olmalı öncelikle. Yer yoksa yer açın. Sonrasında da videodaki adımları uygulayın fakat farklı olarak sadece boot bölümlerini taşıyın.
GPT Disk 2 içindeki ilk 3 kısım boot kısmı mı oluyor acaba? HDD içinde 370 GB civarı kendi dosyalarım mevcut. SSD içinde 33 GB bir kısım boşta şu an.

Dosya Ekleri

• Klon.png
    27,6 KB · Görüntüleme: 449
Konuyu hortlatmak istemiyorum ancak arkadaşın sorununu ben de yaşadım ve çözümünü anlatacağım. Sadece Boot taşımak için taşımak istediğimiz diskte "EFI System Partition" bölümü oluşturmamız gerek. Tam türkçesini bilmediğimden terimleri İngilizce bırakmayı tercih ediyorum. Öncelikle elimizde bir Windows 10 kurulum diski olmalı, bu USB veya varsa başka bir Windows kurulum aracı olabilir. Ardından bu sitedeki adımları uygulamanız gerek. Türkçeye çevirmekte başarılı değilim o konuda biri görürse çevirir umarım. Ardından hasleo easyuefı programını yükleyin. Programdan "manage EFI" kısmına tıklayın. Karşınıza gelecek seçeneklerden taşıma işareti olana, yani "taşı EFI System Partition" yazana tıklayın. Burada taşımak istediğiniz Boot Manager hangi diskteyse onu üsttekinde, aktarmak istediğiniz diski de alttaki kısımdan seçiyoruz. Ardından tek yapmanız gereken "taşı" tuşuna basmanız. İşlem 10 saniyeden kısa sürececktir. Bundan sonrası Recep Baltaş'ın videosundaki BIOS ayarlarını yaptınız mı işleminiz tamam.

Düzenleme: Tüm bu bilgileri bu siteden aldım.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Mevcut m.2'ye kurulu bir Windows'um var. Eski Hdd yerine yeni Ssd taktım ve boot etmiyor.

Yazdıklarınızdan çıkarak disk management üzerinde, bu çıkartmak istediğim Hdd üzerine kurulu Efi System Partition olduğunu gördüm. Böylece en azından sorunun ne olduğunu çözdüm. Windows'u m.2 üzerindeki Ssd'ye kurmama rağmen, her nasıl olduysa Hdd üzerinde de bu kısmı yaratılmış ve normal olarak bu Hdd olmadan da boot yapılamıyor.

Sonuç olarak benim bu Efi kısmını Ssd üzerine taşımam lazım. Fakat paylaştığınız o sitedeki adımlarda " Format quick fs=fat32 " şeklinde bir yer var. Bu benim Ssd'ye format atmam anlamına mı geliyor? Sonuçta format atmadan bu işi halletmek istiyorum ama bu komut aklımı karıştırdı.

Olur da birileri cevaplarsa sevinirim.

Bu arada yaptığınız paylaşım için teşekkürler. Güzel bir kaynak oluşmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…