Windows Boot Manager Sorunu

abrahm valentin

Kilopat
Yer
Türkiye, Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 4600H, GTX 1650
Merhabalar.

Geçenlerde Windows 10 bilgisayarımı yavaş çalıştığı için Windows 8.1'e almak istedim. Aldım da. Sonra sıkılıp Windows 10'a geri almıştım.
Yaşadığım performans sorunları sebebiyle yeniden 8.1'e format atmak istiyorum. Fakat USB mi hazırlayıp BIOS'a girdiğimde iki tane Windows Boot Manager olduğunu gördüm. İlk sırada, çalışan Boot Manager vardı. İkinci sırada ilk sıradaki Boot Manager'ın aynısı vardı (yani ismi aynıydı). Bende dedim şuna bi boot edeyim. Aldım ilk sıraya ve bilgisayarı başlattım. Fakat karşıma ZART diye mavi bir ekran geldi. Ama Windows 10'un mavi ekranı değil, başka bir ekran. Alttada "Press F1 for recovery options" ve "Press ESC for UEFI firmware settings" yazıyordu. Ben de EFI dosyaları bozuldu sanıp saniyede 17326137412638 kere atan kalbimle bilgisayarın yeniden başlatma butonuna bastım.
Sonra BIOS'a bir daha geldim ve o seçeneği bir daha yukarı almayacağıma yemin ettim. Peki, bunun format ile ne alakası var? Şöyle alakası var : Size postun başında da bahsettiğim gibi Windows 10'dan 8.1'e. 8.1'den de 10'a geçtim. Fakat şöyle bir şey var. Ben Windows 8.1'i İngilizce olarak kurdum. Zaten cmd den "bcdedit /enum firmware" yazdığımda 2 tane Windows Boot Loader görünüyordu. Tekinde "Locale : en-US" diğerinde ise "tr-TR" yazıyordu. Sonra ise Windows 8.1'in kendi Boot Loader dosyasını silmediğini farkettim. İşte çözüm karşımdaydı! Windows 8.1'in Boot Loader'ını silmek diyerek EasyUEFI adlı programı indirdim. Fakat size sorunlar burada baş gösterdi. EasyUEFI da iki tane Boot Loader vardı ve onları silebiliyordum. Fakat hangisi belli değildi. İkisi de tıpa tıp aynıydı. Bende tekinin ismini değiştiririm ve BIOS'tan hangisi bozuk hangisi değil onu öğrenir ve bozuk olanı silerim diye düşündüm. Ve düşündüğümü de yaptım. Fakat bir Boot Loader'ın ismini değiştirip yeniden başlattıktan sonra, BIOS'a girdim ve ikisinin ismi aynıydı. Hiçbir değişiklik yoktu. Bende yaparız bir şeyler deyip Boot Order'ı değiştirmeden yeniden başlattım. Yeniden başlatmaz olaydım! Yeniden başlatınca karşıma yine mavi bir ekran geldi. Sonra BIOS'a girmek için ESC tuşuna bastım ve sadece bir tane Boot Loader vardı. Sonra yeniden başlattım ve yine hata. Galiba yanlış Boot Loader'ın ismini değiştirdim Neyse o hata geldikten sonra F1 butonuna bastım ve CMD'yi açtım. CMD'ye "bootrec /fixMBR " ve "bootrec /fixBoot" yazdım. Sonra Windows 10'a devam et diye bir seçenek çıktı ve bende o seçeneğe bastım ve buradayım. Bilgisayarı yeniden başlatmaya korktuğum için bugün içerisinde cevap vermeniz çok iyi olur. Lütfen yardım edin.

EDIT: Windows 8.1 kurulum usbsinden açıp (sistem dahil) bütün diskleri sildim. Sonra yeni butonuna basınca "Windows çalışabilmesi için yeni diskler oluşturacak" değip yeni bir sistem diski oluşturdu. BIOS'a gittiğimde sadece bir tane vardı ve oda çalışıyordu. Yani efi dosyaları yeniden kuruldu ve problemim gitti. Bu sorunu yaşıyanlar bu hatayı böyle çözebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…