Windows boot olduktan sonra HDMI'dan görüntü gelmiyor

SeniorKvasir

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Programcı ve Müzisyen
Merhabalar,

Windows 7 işletim sistemimde R9 270 ekran kartı mevcut. Windows'u kurdum fakat ekran kartı Driver'ını kurduktan sonra HDMI'dan görüntü vermiyor. DisplayPort to HDMI converter ile aynı kabloyu taktığım zaman görüntü alıyorum fakat bu seferde sesi taşımıyor. Eski bir Driver'da kurdum (17.x) ama sonuç hala aynı. Driver kurduktan sonra Windows başlatılıyor yazısı geliyor ama sonrasında HDMI çıkışı bağlıysa ve ekran kartı sürücüsü kuruluysa görüntü gelmiyor. Windows 10 kurarak da denedim fakat sonuç aynı.

Sistem Özellikleri:
i7 2600
16 GB RAM
R9 270 Ekran Kartı
2 TB Disk

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 a geç. W7 eskidi.

Adam Windows 10'da da sonuç aynı demiş ne alakası var.

Merhabalar,

Windows 7 işletim sistemimde R9 270 ekran kartı mevcut. Windows'u kurdum fakat ekran kartı Driver'ını kurduktan sonra HDMI'dan görüntü vermiyor. DisplayPort to HDMI converter ile aynı kabloyu taktığım zaman görüntü alıyorum fakat bu seferde sesi taşımıyor. Eski bir Driver'da kurdum (17.x) ama sonuç hala aynı. Driver kurduktan sonra Windows başlatılıyor yazısı geliyor ama sonrasında HDMI çıkışı bağlıysa ve ekran kartı sürücüsü kuruluysa görüntü gelmiyor. Windows 10 kurarak da denedim fakat sonuç aynı.

Sistem Özellikleri:
i7 2600
16 GB RAM
R9 270 Ekran Kartı
2 TB Disk

Eski driverları tamamen temizleyip güncel son sürücüyü yüklemeyi deneyebilirsin. HDMI kablosu ile sorunsuz ses ve görüntü alman lazım normalde. Başka bir HDMI kablosuyla converter olmadan deneme şansın var mı?

Adam Windows 10'da da sonuç aynı demiş ne alakası var.

Eski driverları tamamen temizleyip güncel son sürücüyü yüklemeyi deneyebilirsin. HDMI kablosu ile sorunsuz ses ve görüntü alman lazım normalde. Başka bir HDMI kablosuyla converter olmadan deneme şansın var mı?

Zaten en başta bu şekilde denedim. Farklı hdmi kabloları da denedim ki zaten aynı kablo driver yükleyene kadar görüntü aktarıyor... Tekrardan sürücüyü ddu ile temizleyip güncel kurdum sonuç aynı.

Daha önce bu hatayı yapan bir sürü insan gördüm, tanıdım. HDMI'ı anakarta mı ? Ekran kartına mı taktınız :) ?

Hocam onboard çıkışım yok zaten :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı