Windows Boot'un 2. ekranda olması

FANOBXRE

Hectopat
Merhabalar, kolay gelsin. Bilgisayarı başlattığımda ana ekranım siyah kalır iken sağımda duran 2. ekranımda Windows Boot işlemi gerçekleştiriliyor ve ana monitörüm, Windows görüntü ayarlarında 2. numaraya sahip, sağımda duran monitör ise 1. numaraya sahip.
Sorunun kaynağının bu olduğunu düşünüyorum ve sağımdaki monitörün 1 numaraya sahip olmasının nedeni HDMI takılı olduğundan.

1. Ekranımda DVI to HDMI kullanır iken.
2. Ekranımda sadece HDMI takılı.

Fakat bu kabloların yerlerini değiştirme lüksüm yok maalesef, çünkü 2. ekranımda herhangi bir dönüştürücü olsun fark etmez bütün dönüştürücüleri denedim ekranda gidip gelmeler yaşıyorum. 1 saniyelik siyah ekran olup geri geliyor fakat normal HDMI kullanınca bir problem yok.

Bu hâlde bu kablolamaları değiştirmeden çözümü bulabilecek bir arkadaşımız var mıdır acaba?

Son düzenleme:
Merhabalar, kolay gelsin. Bilgisayarı başlattığımda ana ekranım siyah kalır iken sağımda duran 2. ekranımda Windows Boot işlemi gerçekleştiriliyor ve ana monitörüm, Windows görüntü ayarlarında 2. numaraya sahip, sağımda duran monitör ise 1. numaraya sahip.
Sorunun kaynağının bu olduğunu düşünüyorum ve sağımdaki monitörün 1 numaraya sahip olmasının nedeni HDMI takılı olduğundan.

1. ekranımda DVI to HDMI kullanır iken.
2. ekranımda sadece HDMI takılı.

Fakat bu kabloların yerlerini değiştirme lüksüm yok maalesef, çünkü 2. ekranımda herhangi bir dönüştürücü olsun fark etmez bütün dönüştürücüleri denedim ekranda gidip gelmeler yaşıyorum. 1 saniyelik siyah ekran olup geri geliyor fakat normal HDMI kullanınca bir problem yok.

Bu hâlde bu kablolamaları değiştirmeden çözümü bulabilecek bir arkadaşımız var mıdır acaba?

Masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarları'na girin. Açılan pencerede monitörlerinizi göreceksiniz. Monitörü tıklayıp sürükleyerek istediğiniz yöne kaydırın ve uygula butonu ile işlemi tamamlayın.

Masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarları'na girin. Açılan pencerede monitörlerinizi göreceksiniz. Monitörü tıklayıp sürükleyerek istediğiniz yöne kaydırın ve uygula butonu ile işlemi tamamlayın.
Hocam monitörlerimin yönü değil asıl mesele Ana monitörüm 2 numara / diğer monitörüm 1 numara ben 1 numara sola alırsam sola mousemi götürmem lazım ama monitör benim sağımda
Hocam bu bende de oluyor, ama alıştım artık monitör alasıya kadar böyle olacak :D
Aynen hocam farkındayım bende onun ama belki bi arkadaş çözümünü bulmuştur bunun diye dedim 😁

Hocam monitörlerimin yönü değil asıl mesele Ana monitörüm 2 numara / diğer monitörüm 1 numara ben 1 numara sola alırsam sola mousemi götürmem lazım ama monitör benim sağımda
Hocam aynı sorun bende de var. 1.ci monitörümde VGA kullanıyorum. 2.ci monitörümde ise VGA to MINI HDMI kullanıyorum. Ama dönüştürücüleri tam tersi yaparsam ekranda glitchler oluşuyor. Bunu düzeltmek biraz zor. Ben alıştım hocam şuan çok rahatsız değilim.

Hocam monitörlerimin yönü değil asıl mesele ana monitörüm 2 numara / diğer monitörüm 1 numara ben 1 numara sola alırsam sola faremi götürmem lazım ama monitör benim sağımda.

Aynen hocam farkındayım bende onun ama belki bir arkadaş çözümünü bulmuştur bunun diye dedim 😁

Hocam ana ekranınızla yedek olanın yerini değiştirebiliyor musunuz kabloları çıkartmadan?

Hocam ana ekranınızla yedek olanın yerini değiştirebiliyor musunuz kabloları çıkartmadan?
Hocam yanlış anladınız sanırım mesele monitörün yerleri veya sağ sol'a gidebilmek değil 2. ekranımı 1 numara olarak adlandırdığı için bilgisayar haliyle başlatırken boot ekranı orda gözüküyor ve monitörlerim aynı olmadığı için kabloları değiştiremiyorum 1 numara gözüken 2. ekran olarak kullandığım monitör sıklıkla 1 saniyelik siyah ekran gelip gitmesi yaşıyorum

Hocam yanlış anladınız sanırım mesele monitörün yerleri veya sağ Sol'a gidebilmek değil 2. ekranımı 1 numara olarak adlandırdığı için bilgisayar haliyle başlatırken Boot ekranı orada gözüküyor ve monitörlerim aynı olmadığı için kabloları değiştiremiyorum 1 numara gözüken 2. ekran olarak kullandığım monitör sıklıkla 1 saniyelik siyah ekran gelip gitmesi yaşıyorum.

Hocam yapacak bir şey yok gibi o zaman.:(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı