"Windows bu bilgisayarda bir sistem görüntüsü bulamıyor." Sorunu

Marshmallow

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Dikmen/ANKARA
Daha fazla  
Merhaba, Ben orijinal Windows 7 Home Premium kullanıcısıydım. Winsows 7'nin sistem görüntüsünü taşınabilir harddiskime attım ve Windows 10 çıktığında da Home Built versiyonunu USB belleğe yazıp boot menüsünden seçerek Windows 10 kurdum. Dosyaları sakla demiştim. Daha sonra da temiz kurulum yaptım.(Yine USB bellek ile)
Uzun süre etkinleştirmekle uğraştım ama etkinleştiremedim. Daha sonra öğrendim ki Windows üzerinden yükseltme yapmamız lazım imiş. Ben öyle yapmadığım için Windows 10 lisanslanmadı. Ben de dedim ki sistem görüntüsü ile geri yükleyip, Windows 7 üzerinden yükseltme yapayım. Fakat şimdi Sistem görüntüsünü geri yüklemeye çalışıyorum ''Windows bu bilgisayarda bir sistem görüntüsü bulamıyor. Yedeğin sabit diskini bağlayın ve yeniden deneyin.'' hatası ile karşılaşıyorum. Defalarca çıkarıp taktım ama Windows sistem görüntüsü yedeğini görmüyor. Ne yapabilirim? Bunun çözümünü bilen var mı? Neden oluyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, sistem görüntüsünü ''taşınabilir'' harddiskime attım demiştim. Sistem görüntüsü şu an elimde.

Sorunumu bir miktar çözdüm. Sistem görüntüsünü gördü ama bu sefer de "Sistem görüntüsü yükleme başarısız oldu. Windows kurtarma ortamının işlemci mimarisi veya İS sürümü yedeklenen bilgisayarınkiyle aynı değil" şu an bılgısayarda Win10 64bit Home built yüklü ve kurtarmaya çalıştığım sistem de Win7 64bit Home built idi. İşletim sistemlerinin de aynı olması gerekiyor ise ne anlamı var bu sistem görüntüsünün? Bilgisayara ilk önce Windows 7 yükleyip, sonra mı sistem görüntüsünü kullanarak kurtarmam lazım yani?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı