''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte bir MBR bölüm tablosu var Hatası

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar

USB bellek ile windowsu kurmak istediğimde bu hatayı alıyorum ''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde Windows yalnızca GPT disklere yüklenir.'' Ama DVD ile sorunsuz kurulum yapabiliyorum, USB bellek daha hızlı kurulum yaptığı için laptop un diskini silip tekrar bölmek istemiyorum, silmeden bunu çözmenin yolu yok mu ? Daha önceki geçen ay mesela kurulumlarda böyle bir hata almadım. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası. Yardımınızı rica ederim.

USB'yi UEFI olarak boot ettiğiniz için, ve bilgisayarınızda Legacy Windows kurulu olduğu için böyle bir hata almışsınız. Aslında UEFI kurulum kesinlikle daha iyidir. Verilerinizi başka bir diske veya belleğe atabiliyorsanız atın. Ardından tüm bölümleri silin ve yeni bölümler oluşturun. Böylece hata almazsınız.

Merhaba Arkadaşlar

USB bellek ile windowsu kurmak istediğimde bu hatayı alıyorum ''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde Windows yalnızca GPT disklere yüklenir.'' Ama DVD ile sorunsuz kurulum yapabiliyorum, USB bellek daha hızlı kurulum yaptığı için laptop un diskini silip tekrar bölmek istemiyorum, silmeden bunu çözmenin yolu yok mu ? Daha önceki geçen ay mesela kurulumlarda böyle bir hata almadım. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası. Yardımınızı rica ederim.

Çözüm yolu var tabiki. Rufus programını kullanarak vermiş olduğum resimdeki gibi "MBR Bölüm Düzeni ..." olan seçeneği seçerek kurulum yaparsanız hiçbir sorun çıkmayacaktır.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14,7 KB · Görüntüleme: 657
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı