Çözüldü Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar. Ben Freedos olan bir laptoba USB üzerinden normal UEFI'siz kurulum yapmak istedimi ama aynı bu hatayı aldım.

Diski sildim ama sildiğim halde yükleme de yapamıyorum diski de ayıramıyorum. ne yapmalıyım?

Tekrardan UEFI'li Windows mu indirmeliyim?

Kardeş benim BIOS bu şekilde, dediğin bölümleri bulamadım.

ASUS marka freedos bir laptop aldım ama kuramadım.

Rufus ile yazdırdım olmadı, Windows USB tool ile yazdırdım olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Komutanx 'e teşekkür ederim BIOS'u default ettikten sonra daha önce aldığım bu uyarıyı almadan ve datalarımın bulunduğu diskteki bölümümü silmeden kurulumumu yaptım.

Belki tesadüf oldu bilmiyorum ama daha önceden hep diski söküp başka bir PC'ye yedekledikten sonra tüm diski komple silerdim buradaki yorumu okuduktan sonra gerek kalmadı. Büyük bir yükten kurtulmuş oldum.

Diğer yorum yapan değerli üstadlara da teşekkür ederim.

Benim bilgisayarımda silinmesini istemediğim dosyalar vardı ve C'yi C ve D olarak ikiye bölüp gerekli dosyalarımı D'ye atmıştım. Şimdi bende windows 10 yükseltmek istediğimde bu hatayı aldım ama ben eğer C'yi silersem D'deki önemli dosyalarımda silinecek ne yapmam gerekiyor?

Çok teşekkür ederim bilgi için.

Silmeye gerek yok BIOS ayarlarından Save.

MBR eski tip bölüm tablo sistemidir. GPT ise yeni sistemdir. UEFI kurulumda diskteki bütün bölümler sildiğinizde ve yeni bölüm oluşturduğunuzda disk GPT (GUID Partition Table) olacaktır.
Recep bey şimdi SSD ve HDD yi silsem yeniye basıp ordan birşeyler mi yapacağız?

Merhaba,

Bende benzer hatayı aldım sonrasında SSD için ayrılan sistem kasımını sildim. Sonra SSD tek parça haline geldi. Devamında yeni deyip tekrar parçaladım ve kurulumu ssd ye sorunsuz şekilde yapabildim.

Eline saglık arkadas bu bilgi cok işe yaradı...

Gereksiz ve bilgisiz bir açıklama varsa o da sizinki olmalı.
  • Birinicisi her BIOS'un varsayılan ayarları farklıdır.
  • İkincisi, GPT disk düzeni yoksa UEFI kurulumu yapılamaz.
  • Üçüncüsü, tecrübeli bir kullanıcı üreticinin çöp yazılımlarına ve güncel olmayan sürüclerine zaten ihtiyaç duymaz. Her kurulumda GB'larca güncelleme gerektirecek olan kurtarma bölümünü kullanmak yerine güncel Windows ile kurulum yapmalıdır.
Önce GPT ile MBR arasındaki farkı bi' öğrenin, ondan sonra cevap yazarsınız...

Kardeşim bizim biosda resimdeki gibi yardımcı olurmusun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…