Çözüldü Windows bu diske yüklenemez sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

matadorix

Kilopat
Yer
ÇORUM
Daha fazla  
Meslek
muhasebe
Merhaba arkadaşlar. Yardım lazım. Windows bu diske yüklenemez diyor. Kaldık böyle. Ne yapacağız şimdi?

Çözüm
Kullandığınız 8.1 UEFI değilmiş ve siz de MBR diske UEFI kurmaya çalışmışsınız. Hayır bir de resmi kırpmışsınız, kaç tane sürücü var göremiyoruz bile. Lütfen bir konu açarken daha da detay verin.

Çözüm: C, E ve D'yi tamamen sileceksiniz. Silmek istemiyorsanız USB belleği Legacy modda başlatacaksınız.

Konu da kapanmıştır.
Rufus'tan GPT olarak yazdırıldıysa ve kurulumda disk hiçbir bölüntü kalmayacak şekilde silindiğine rağmen yine kurulmuyorsa elle biçimlendirme yapacaksınız.

Shift + F10 ile komut satırını açın ve sırasıyla:
Kod:
diskpart
listdisk
select disk "disk numarası"
clean
convert gpt
Sonrasında komut satırını kapatın ve disk bölümleme penceresinde Yenile deyin. Ardından diski seçip kuruluma başlayın.

Win 8.1 pro kullanıyordum. Win 10 kurmak istemiştim.
disk 3 bölüm idi. C, E ve D ben C ye kurmayı planlıyorumdum. Diğer bölümler silinmedi.

Tüm dosyalarımı D ve E ye almıştım bunları silmek zorunda kalmadan nasıl bir çözüm yolu izleyelim?

Kullandığınız 8.1 UEFI değilmiş ve siz de MBR diske UEFI kurmaya çalışmışsınız. Hayır bir de resmi kırpmışsınız, kaç tane sürücü var göremiyoruz bile. Lütfen bir konu açarken daha da detay verin.

Çözüm: C, E ve D'yi tamamen sileceksiniz. Silmek istemiyorsanız USB belleği Legacy modda başlatacaksınız.

Konu da kapanmıştır.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…