Windows bu diske yüklenemez

• Konuyu başlatan YMC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 19.638
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

YMC

Hectopat
Daha fazla  
MSI GE60 2PC Apache az önce elime ulaştı ve tıpkı videodaki gibi kuruluma başladım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz bölümünde bir sorunla karşılaştım. Sürücü 0 Bölüm: 1:FREEDOS yazan 1 TB'lık diski seçtiğim zaman ''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir. Windows bu sabit disk alanına yüklenemez. Windows, NTFS olarak biçimlendirilen bir bölüme yüklenmelidir.'' şeklinde bir hata alıyorum. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. Cihazda SSD yok bu arada.

Rufus Portable programını indirip, "Disk Bölüm Düzeni ve Hedef Sistem Türü" kısmından: "UEFI Bilgisayarlar için GPT Bölüm Düzeni" seçeneğini seçin ve ardından Windows 8.1'i USB belleğe yazdırın.

Rufus Portable programını indirip, "Disk Bölüm Düzeni ve Hedef Sistem Türü" kısmından: "UEFI Bilgisayarlar için GPT Bölüm Düzeni" seçeneğini seçin ve ardından Windows 8.1'i USB belleğe yazdırın.
Dediğiniz şekilde yaptım ama hala aynı sorun var ne yapmam gerekiyor? Bazı yerlerde sürücüleri silip yeniden oluşturun diyorlar ama korkuyorum bir şey olur mu?

O kadar para ver al bilgisayarı. Sonrada hata versin masanın üstünde uyusun pc. Koyar adama ya. :D aynı sorun eski laptopumda olmuştu. Bi tane mac os x USB'si hazırladım. Sonra disk izlencesine gelip diski 1 bölüntü yaptım. Disk formatınıda MS-DOS Fat yaptım. Sonrada USB'yi çıkarıp içine Windows attığım USB'yi taktım. Yine kurulumda da ilk önce biçimlendirdim, sonra sile bastım sonrada yeniye. O şekilde çözmüştüm bu sorunu. :)

Dediğiniz şekilde yaptım ama hala aynı sorun var ne yapmam gerekiyor? Bazı yerlerde sürücüleri silip yeniden oluşturun diyorlar ama korkuyorum bir şey olur mu?

Dediğimi tam olarak yapsaydınız, emin olun hata almazdınız. Sürücüleri silip tekrar oluşturursanız herhangi bir şey olmaz ama bu sefer Windows 8.1'i EFI biçiminde değil de MBR biçiminde kullanmış olursunuz. Bence siz dediğim işlemi tekrar yapın.

Bu arada siz ISO dosyasını ekledikten sonra "UEFI Bilgisayarlar için GPT Bölüm Düzeni" seçeneğini seçin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı