Windows C diskinde ama BIOS'ta D diskinde gözüküyor

422470

Hectopat
1TB M.2 SSD ve 120GB SSD var. Format attim ve Windows'u 1TB olana kurdum. 120GB olana hiçbir şey kurmadim 111GB olarak bos gozukuyor. Ama BIOS'tan baktigimda boot option 1. kisimda 120GB SSD olarak gozukuyor ama onun ici tamamen bos. Fotografi ekledim bu sekil gozukuyor. Yanlış bir şey var mi?

Dosya Ekleri

• 1720716735624.png
    1720716735624.png
    36,3 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yanlış bir şey var. EFI bölümünüz 120GB diskte. Windows 1 TB diskte. Bunun neden yaşandığını tam hatırlayamadım daha önce olmuştu. Format esnasında yanlış yapılıyor bir şeyler ama olmaması gerekiyor. Ayrıca diskiniz tamamen boş da değil, 4 bölüm.

EFI bölümü ne derseniz, EFI BIOS'un gördüğü Windows'u yürüten kısım. Format sırasında 120gb diski tek parça yapın veya bilgisayardan çıkarın.
Formatsız çözme yolları da var, EFI'yi yeniden oluşturmak gibi. Bu olayın size boot hızı dışında çok büyük bir eksisi olmaz. 120 diski çıkarmayın yeter.

Evet yanlış bir şey var. EFI bölümünüz 120GB diskte. Windows 1 TB diskte. Bunun neden yaşandığını tam hatırlayamadım daha önce olmuştu. Format esnasında yanlış yapılıyor bir şeyler ama olmaması gerekiyor. Ayrıca diskiniz tamamen boş da değil, 4 bölüm.

EFI bölümü ne derseniz, EFI BIOS'un gördüğü Windows'u yürüten kısım. Format sırasında 120GB diski tek parça yapın veya bilgisayardan çıkarın.
Formatsız çözme yolları da var, EFI'yi yeniden oluşturmak gibi. Bu olayın size boot hızı dışında çok büyük bir eksisi olmaz. 120 diski çıkarmayın yeter.

Sorunu cozmenin tek yolu tekrar format atmak mi? Eger oyleyse atmasam sorun olur mu? Şu an zaten hiz konusunda sorunum yok.

Sorunu cozmenin tek yolu tekrar format atmak mi? Eger oyleyse atmasam sorun olur mu? Şu an zaten hiz konusunda sorunum yok.
Bir problem olmaz. Diskleri sökseniz de bir araya geldiklerinde çalışırlar.

Sorunu çözmenin diğer yolu dediğim gibi baştan EFI oluşturmak. İlgili rehberler mevcut ama biraz süren bir süreç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı