Windows "cannot be installed to this disk" hatası

aykutvrl

Megapat
Yer
Ağrı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, dün bilgisayar birden ağır çalışmaya başladı. Ve sonrasında kapatmak zorunda kaldım.Tekrar açtığımda mavi ekranda "unmountable boot volume" hatası aldım.

Ardından bugün format diski oluşturup c diskini zorluklar sonucu silmeyi başardım. Zorluklardan kastım PC'de bir iş yapmama bile izin yoktu bir işlem 15-20 dakika bekletiyordu beni. C diskini sildikten sonra bilgisayar format kısmında hızlandı ve ardından yeni disk oluşturduğumda "Windows cannot be installed to the disks. To selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks." bu hatayı alıyorum.

D diskimde neredeyse hayatımın tümü duruyor ve biçimlenirse anılarımda bir anda yok olur. Lütfen nasıl düzeltebilirim veya bilgilerimi nasıl kurtarabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim. Şuan ubuntuyu indiriyorum. Deneme olarak kullandığım zaman başka bir flash disk yardımı ile kopyalama yaptığımda herhangi bir kısıtlama almam söz konusu olur mu ?

Kısıtlama yaşamazsınız. Ben de bir alternatif söyleyim. Windows USB'si ile boot edince kurtarma menüsüne girip imaj geri yükleme açarsanız orada bir dosya penceresi açabilirsiniz. Bu pencereden yedeklerinizi almanız mümkün. Ancak yüksek boyutlu kopyalama işlemleri uzun sürer. 10GB'a kadar iyi bir yol bu yedekleme yolu.

Diskteki tüm bölümleri tek tek seçip sil dediğinizde o sorun da düzelir.

Sildiğiniz veriler için diski başka bir bilgisayara takıp kurtarma araçları ile denemeler yapmanızı tavsiye ederim. Diske Windows kurmak verilere sonsuza dek veda etmenize sebep olur yüksek ihtimalle.

Çok teşekkür ederim. Ubuntuyu indirdim yarın internet cafede flash diske yazdıracağım. Şu an yanımda windows 10 kurulu flash disk mevcut söylediklerinizi deniyeceğim. Yorum yazan herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…