Merhabalar, Windows çok ağır çalışıyor. Mesela bir klasöre girmek bile işkence oluyor. Bilgisayarın kapanıp açılması da çok uzun sürüyor, UEFİ kurulum yapmama rağmen.
Hemen uzatmadan sistem özelliklerimi yazayım:
GTA 5 Ultra'da 1600x900 çözünürlükte 60 fps oynayabiliyorken Windows'ta neden bu kadar çok takılma, kasma oluyor ? Windows 8.1 ve Windows 10 denedim ikisinde de aynı şekilde kasma oluyor. Sizce sorun donanımsal mı ? Ve donanımsalsa ilk olarak ne almamı düşünürsünüz RAM mi SSD mi daha yararlı olur ?
Cevaplarınızı bekliyorum.
HDD'in sektörlerinde ve kendisinde bir sıkıntı yok. Ram miktarını 8'e yükseltmeli. HDD ile bilgisayar kullanılsa bile o kadar yavaş çalışması anormal bir durum. Bu yüzden ram yetmeme olasılığı var. Şu an için önerebileceğim tek şey ram takviyesi yapmasıdır.