Windows Çok Ağır Çalışıyor

lion88

Kilopat
Merhabalar, Windows çok ağır çalışıyor. Mesela bir klasöre girmek bile işkence oluyor. Bilgisayarın kapanıp açılması da çok uzun sürüyor, UEFİ kurulum yapmama rağmen.
Hemen uzatmadan sistem özelliklerimi yazayım:

• -AMD FX6300,
  • -MSI 970A-G43,
  • -4GB Corsair Vengeance RAM,
  • -SEAGATE 3,5" ST1000DM003 1TB 7200 RPM SATA3 64MB,
  • -AMD R9 280,

GTA 5 Ultra'da 1600x900 çözünürlükte 60 fps oynayabiliyorken Windows'ta neden bu kadar çok takılma, kasma oluyor ? Windows 8.1 ve Windows 10 denedim ikisinde de aynı şekilde kasma oluyor. Sizce sorun donanımsal mı ? Ve donanımsalsa ilk olarak ne almamı düşünürsünüz RAM mi SSD mi daha yararlı olur ?
Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune Pro ile "Error Scan" ve "Health" testlerini yapıp ekran görüntüsü paylaş.

Error Scan:
error scan.jpg

Health:
health.jpg

Hesabım 10 şubata kadar ceza aldığı için ve sorunumda acil olduğu için yeni hesap açtım.

@Asım Demir

Cevabınızı bekliyorum.. @Asım Demir

HDD'nizde sıkıntı var bence. Çünkü genellikle HDD ile alakalı oluyor.
HDD'in sektörlerinde ve kendisinde bir sıkıntı yok. Ram miktarını 8'e yükseltmeli. HDD ile bilgisayar kullanılsa bile o kadar yavaş çalışması anormal bir durum. Bu yüzden ram yetmeme olasılığı var. Şu an için önerebileceğim tek şey ram takviyesi yapmasıdır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı