Windows Defender Bilgisayarı Tek Başına Koruyabilir Mi?

Tesla7

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sizce Windows Defender bir bilgisayarda (Windows 8.1) başka yazılım gerektirmeden kullanılabilir mi?
Şu an böyle kullanmamın bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Av-test in ücretsiz antivirüsler üzerinde yaptığı test sonucu Windows Defender 0 puan almış diğer antivirüslere oranla yetersiz olduğu için.

Ben yanında Malwarebytes Anti Malware kullanıyorum fakat nedense geçen gün Windows Defender MBAM'ın bulamadığı 2 Trojan virüsü buldu. Önerdiğiniz başka bir Anti-Virüs programı var mı?

Norton kullanmanızı öneririm. Windows Defender bilgisayarı korumada fazla yararı olmayacaktır.

En iyi koruma senin kendi yapacağin korumadir. İlk önce bir antivirüslerin nasil çaliştiğini anlatayim. Antivirüsler genel olarak mevcut bulunan virüslerin imza tabanina göre çalişirlar. İmza tabani ne diye merak edersen mesela bir programinin uzantisini .exe yerine .txt yap ve not defteri ile aç. Bunun gibi birseyler göreceksin. İşte burada gördüğün anlamli karakterlere satir satir bakarsan programin imza tabanini öğrenmiş oluyorsun. İşte antivirüslerin en genel çalişma mantiği budur yani bilinen bir virüsün imza tabani belirlenir ve güncelleme yapilir antivirüs programina.

Antivirüslerin diğer bir çalişma yöntemi ise virüslerün genel olarak kullandiği yöntemlere dayanayarak tahmini olarak bir programin virüs olup olmadiğina karar vermesidir. Bu şekilde bazen virüs olmayan programlara virüs, bazen de virüs olan programlara temiz diyebilir. Burdan bağlayacağim sonuç antivirüsler yeni yazilmiş olan virüslerü farkedemez. Üstelik birçok antivirüsün kendisi tıpkı bir virüs gibi bilgisayarin geç açilmasina ve gereksiz ram kullanimina neden olur.
Yukarda anlattiklarimdan dolayi en başta da dediğim gibi en iyi koruma kendi yapacağin korumadir. Ne yüklediğine dikkat et, girdiğin sitelere dikkat et. Hadi diyelim virüs bulaşti virüsü nasil elimizle silebiliriz. Bunu anlamak için mesela en basitinden görev yöneticisini aç. İşlemlere gel. İşlemlerde tanimadiğin bir işlem varsa -ve genelde yüksek oranda CPU kullanir virüsler- bu virüsün dosya konumunu tespit eder, daha sonra Windows' u güvenli modda açarak bu virüsü temizlersin. Eğer hala devam ediyorsa kayit defterindeki bilgileri temizlersin. Özetlersem dikkatli olduğun sürece aslinda en iyi koruma kendi başina yapacağin korumadir.

Girdiğim ve indirdiğim şeylere çok dikkat ediyorum. Zaten tarayıcıdan sadece CCleaner' ın güncellemesini yapıyorum. Onun dışında Battlefield 4 bilindiği üzere çok fazla RAM tüketiyor ve 4GB ram ile 64 veya 48 kişilik serverlarda oynamak çok zor o yüzden her gün zaten Görev Yöneticisini açarak kontrol ediyorum, gereksizleri sonlandırıyorum. Zaten Windows Defender her güncellediğimde tarıyor bilgisayarı haftada bir olarak da MBAM ile temizliyorum sanırım o virüs USB'deki kısayol virüsünü bilgisayarda temizlediğimden kaynaklanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…