Çözüldü Windows Defender "Kişisel bilgisayarınızı korudu" uyarısı

• Konuyu başlatan 393654
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 19.627
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

393654

Kilopat
Makaleler
1
Merhabalar. İndirdiğim bir dosyayı açıyordum ve Defender aşağıya bıraktığım görseldeki hatayı verdi. Ben de dosyayı açmadım. Ancak Defender'ın iyi bir anti-virüs olmadığını bildiğimden, dosyayı VirusTotal'e koydum ve dosyada bir şey bulunmadı. Bilgisayarımda Malwarebytes Free de var ve Malwarebytes ile taratınca da bir şey bulamadı. Ancak Malwarebytes Free'ye de güvenmiyorum. Kısacası Defender'ın verdiği uyarı false-positive midir? Dosyayı açayım mı sizce?

1633679237412.png

Not: Daha önceden Kaspersky Total Security kullanıyordum ancak süresi bittiği için şu an kullanamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu, Defender'dan ziyade Smart Screen uyarısı. Dosyanın yapımcısı exe'ye imzasını koymadıysa Smart Screen uyarı verebiliyor. Ek bilgi dedikten sonra dosyayı çalıştırabilirsiniz. Dosyada virüs olduğunu düşünmüyorum.

Tabii bunu diyebilmek için bu uyarıyı alan dosyanın ne olduğunu bilmek de önemli.
Bu, Defender'dan ziyade Smart Screen uyarısı. Dosyanın yapımcısı exe'ye imzasını koymadıysa Smart Screen uyarı verebiliyor. Ek bilgi dedikten sonra dosyayı çalıştırabilirsiniz. Dosyada virüs olduğunu düşünmüyorum.

Tabii bunu diyebilmek için bu uyarıyı alan dosyanın ne olduğunu bilmek de önemli.

Çözüm
Hiçbir sıkıntı olmaz, dosyayı açabilirsiniz. Bende 50 kere bu SmartScreen uyarısını vermiştir, SmartScreen'i kapattım hatta o yüzden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı