Çözüldü Windows Defender trojan algıladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kusho

Hectopat
Az önce Windows Defender tam tarama yaptım. Trojan:Win32/Egairtigado!rfn adlı bir virüs buldu ve şu an karantinaya aldı. Etkilenen öğeler: C:\program Files\WinRAR\Default32.SFX diyor. Malwarebytes ile de tarama yaptım, Bannerlord'un bir dosyasını tehdit olarak algıladı, o sanırım false positive. Windows Defender virüsten koruma (çevrimiçi tarama) yapmayı denedim, ancak başlamıyor. Karantinadaki dosyayı el ile mi kaldırayım, o da false positive olabilir mi?

Ayrıca alakalı mı bilmiyorum Koruma Güncelleştirmeleri en son 23:00'da güncellenmiş az önce denetle dedim ver Koruma tanım güncelleştirmesi başarısız oldu uyarısını aldım. Hata Kodu:80240438

Son düzenleme:
Bu sadece sizde olan bir şey değil. Windows Defender nadiren WinRAR'ı virüs olarak işaretleyebiliyor. Sonuç false positive. Bakınız, bu forumda aynı şeyi yaşayan başka bir arkadaş.

Çözüldü: Trojan:Win32/Egairtigado!rfn'i Defender virus olarak görüyor

Endişelenmenize gerek yok.
Öğlen itch.io'dan bir oyun indirmiştim ve açmayı deneyince uyarı almıştım kontrol edilemedi diye. Oyunun yorumlarına bakıp VirusTotal'de baktım bir şey gözükmeyince açıp biraz oynamıştım onunla alakalı olabileceğini düşündüm.

@Kusho Onunla alakalı değil hocam. Yediği etiket ve dosya konumu ile birlikte WinRAR'ın false positive algılandığını net bir şekilde söyleyebiliriz. İçiniz rahat olsun.
Tamamdır hocam çok tesekkurler. Karantinadaydı geri yükle mi diyeyim yoksa kaldır diyeyim de sitesinden tekrar mı yükleyeyim içim rahat etsin hem yeni sürümü indirmiş olurum.

Az önce Windows Defender tam tarama yaptım. Trojan:Win32/Egairtigado!rfn adlı bir virüs buldu ve şu an karantinaya aldı. Etkilenen öğeler: C:\program Files\WinRAR\Default32.SFX diyor. Malwarebytes ile de tarama yaptım, Bannerlord'un bir dosyasını tehdit olarak algıladı, o sanırım false positive. Windows Defender virüsten koruma (çevrimiçi tarama) yapmayı denedim, ancak başlamıyor. Karantinadaki dosyayı el ile mi kaldırayım, o da false positive olabilir mi?

Ayrıca alakalı mı bilmiyorum koruma güncelleştirmeleri en son 23:00'da güncellenmiş az önce denetle dedim ver koruma tanım güncelleştirmesi başarısız oldu uyarısını aldım. Hata kodu: 80240438.

Aynı olay bugün basima geldi aynı dosya bende korktum ilk. Yalnız degilsin ozellikle bugün olmasinin sebebi yuksek ihtimalle bugün guncelleme geldi Windows'a onun yuzunden Defender sapıttı biraz bende rahatladim bu konuyu görünce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı