Windows Defender virüsü engellemiş midir?

MZLopat42597

Centipat
Daha fazla  
Dün bilgisayarda normal normal takılıyordum. Arkada Steam'den oyun indiriliyordu, ben de kendi Word dosyamda bir şey yapıyordum. Bir anda istenmeyecek uygulama bulundu dedi. Win32 ammy admin tarzında bir şeydi. Bilgisayara uzaktan erişim sağlayabilen bir şeymiş. Ancak ben dosyamla uğraşırken buldu virüsü. Ben özel tarama yapmadım kendi kendine taratmış bulmuş. Nereden geldi, veya gerçekten var mı bilmiyorum. Defender nihayetinde belli olmayabiliyor.

Defender bunu bulunca ben de eylemleri başlat dedim, bir süre sonra virüsün engellendiğini söyledi. Sonra Malwarebytes ile tarattım, bir şey bulamadı. Ben de dedim madem Defender birden buldu ben de bir daha Defender'dan taratayım o da sonradan bir şey yok dedi.

Sormaya çalıştığım şu: Windows Defender engellendi diyorsa o virüs engellenmiş midir? Hala etkin midir? Format atamam içinde belli gerekli dosyalar var.

Dün bilgisayarda normal normal takılıyordum. Arkada Steam'den oyun indiriliyordu, ben de kendi Word dosyamda bir şey yapıyordum. Bir anda istenmeyecek uygulama bulundu dedi. Win32 ammy admin tarzında bir şeydi. Bilgisayara uzaktan erişim sağlayabilen bir şeymiş. Ancak ben dosyamla uğraşırken buldu virüsü. Ben özel tarama yapmadım kendi kendine taratmış bulmuş. Nereden geldi, veya gerçekten var mı bilmiyorum. Defender nihayetinde belli olmayabiliyor.

Defender bunu bulunca ben de eylemleri başlat dedim, bir süre sonra virüsün engellendiğini söyledi. Sonra Malwarebytes ile tarattım, bir şey bulamadı. Ben de dedim madem Defender birden buldu ben de bir daha Defender'dan taratayım o da sonradan bir şey yok dedi.

Sormaya çalıştığım şu: Windows Defender engellendi diyorsa o virüs engellenmiş midir? Hala etkin midir? Format atamam içinde belli gerekli dosyalar var.

Word crackli miydi?

Word crackli miydi?

Bilgisayar 2,5 yıldır bizimle. Direkt Office programları ve Windows kurulu gelmişti. Bundan önceki bilgisayarımızda da (yaklaşık 10 yıl dayandı) yine Office programları ve Windows kurulu gelmişti bir kere virüs girmedi. Bütün aile kullanıyoruz Word'u.

Bilgisayar 2,5 yıldır bizimle. Direkt Office programları ve Windows kurulu gelmişti.

Koruma geçmişine göz atın.

Dün saat 22.55 de buldu virüsü. Bildirimi de o saatte attı ben o saatte uğraşıyordum Word ile işte.

Ammy uygulamasına AV yazılımları bu uyarıyı genelde verir. Any desktop kullanın ve lokale kurulum yapmayın.

Ammy uygulamasına av yazılımları bu uyarıyı genelde verir. Any desktop kullanın ve lokale kurulum yapmayın.

Ammy diye bir uygulama bilgisayarda var mı emin değilim arama çubuğuna yazınca çıkmıyor. (biraz teknoloji cahiliyim kusura bakmayın) birkaç kez babamın bilgisayar mühendisi kuzenine zamanında uzaktan erişim verdik belli sorunlar için, varsa oradan bir şey vardır. Lokale kurulum dediğiniz olayı anlamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı