Windows Defender WinRAR'ı trojan sanıyor

ED Crasher

Hectopat
Yer
Batman
Bu Windows Defender ile tam tarama yaptım C:\Program Files\WinRAR\Default32.SFX konumunda bulunan WinRAR'a ait Default32.SFX dosyasını trojan olarak algıladı.

Sadece bende olan bir durum mu? Sizde de oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence siz onu WinRAR dosyası sanıyorsunuz.

Sürümünüzü bilmiyorum ama ben 7.13 64 bit İngilizce kullanıyorum. Dil sadece kurulum sihirbazı için geçerli olabilir. Bendeki 387.072 byte. VirusTotal'e yükleyince de hepsi temiz diyor. Dosyanın geçmişi belli.

Zahmet edip bağlantı paylaşmaya, WinRAR sürümünüzü kontrol etmeye ne dersiniz? Defender ile temizleyip tekrar aynı WinRAR sürümünü kurup aynı konumdaki dosyayı analiz etmek ne kadar vaktinizi alır?

Forumda aynı sorunu diğer kullanıcılar da yaşamış.

Önceden böyle bir sorun yoktu türkçe yeni sürüme güncelleyince oldu.
Emin olmak için WinRAR'ı sildim ve garanti olması açısından C:\Program Files klasöründe yer alan WinRAR klasörünü de sildim ardından WinRAR 64 biti kendi sitesinden indirip kurdum.
Aynı dosyayı tekrar Virüs Total'e attığımda sorun devam ediyordu.

Ardından İngilizce sürümünü kurdum ve sonuç bu şekilde.

Son olarak 7.01 (32bit) türkçe sürümünün yüklü olduğu bir bilgisayarımdaki dosyayı tarattığımda ise sonuç bu şekilde.

Son düzenleme:
Ya ben şimdi fazla anlamıyorum böyle işlerden bilgisayarda aynı dosyayı buldu direkt aynısı orijinal WinRAR var PC'de Türkçe kurdum WinRAR'ı bir problem olur mu hem Kaspersky Premium'dan defalarca tam tarama yaptım hem Windows Defender'dan tam tarama yaptım windsows 11 var PC'de hep güncelliyorum zaten bir şey olamaz değil mi falsa alarm mıy mış neymiş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…