Windows Defender yeterli mi?

astropino

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 3060/ 16 gb ram/ 1 tb ssd/laptop
Merhaba arkadaşlar. Bugün "Windows Defender yeterli mi?", "Windows Defender her virüsü algılayabilir mi?" ve "Windows Defender koruyabilir mi?" sorularını cevaplayacağız.

Arkadaşlar, ilk başta eğer virüslü sitelere girmiyorsanız, crack oyun indirmiyorsanız ve kafaya takmıyorsanız, Windows Defender yeterli olacaktır. Ama eğer virüslü sitelere giriyorsanız (girmeyin), Türkçe yama indiriyorsanız ve kafaya takıyorsanız, bence bir antivirüs lazım olacaktır. Yani anlatacağım, bazen Windows Defender yeterli olamayabilir; belki PUP, malware ve trojanları algılayamabilir. Algılayabilir fakat her virüsü değil. Bu yüzden Windows Defender bazen yeterli olmayacaktır.

O yüzden benim önerdiğim antivirüsler burada: Kaspersky, Bitdefender ve Malwarebytes. Kaspersky özellikleri ise arkadaşlar, internet tarayıcınıza eklediği eklenti ile sizi koruyacaktır. Güvenlik sertifikası geçmiş, virüslü sitelerden sizi koruyacaktır. Tam tarama, hızlı tarama, uygulama güncellemeleri tespit etme, Wi-Fi ağınızdaki kişileri tespit etme vb. Evet arkadaşlar, şimdiki antivirüs ise Bitdefender. Bitdefender, benim önerdiğimdir arkadaşlar. Tam tarama, hızlı tarama, mining virüsünden korunma, hangi uygulamanın kameranızı kullandığını görme ve daha fazlası. Bitdefender'ın internet tarayıcınıza eklediği Bitdefender Anti-Tracker adlı eklenti ile sizi virüslü sitelerden korur ve reklamları engeller. (Uyarı: Bitdefender, Kaspersky'dan daha fazla RAM kullanır, o yüzden ona göre karar verin ama daha çok koruma sağlar.)

Sonraki antivirüsümüz ise arkadaşlar, Malwarebytes. Malwarebytes antivirüs değildir, anti-malware'dir. Yani antivirüs olarak yine kullanabilirsiniz ama Bitdefender ve Kaspersky kadar koruma sağlayamayabilir. Ama siz gene de bilgisayarınızda bulundurun, arada açıp tararsınız. Malwarebytes'ın internet tarayıcınıza eklediği eklenti Malwarebytes Browser Guard, koruma sağlar, virüslü sitelere girmenizi engeller, güvenlik sertifikası geçmiş sitelerden korur. (Uyarı: Eğer Malwarebytes Premium’unuz varsa, bu eklenti işe yarar.)

Evet arkadaşlar, son olarak bonus antivirüsümüz: Hitman Pro. Arkadaşlar bunu indirip tarayabilirsiniz, pek bir özelliği yok ama çok iyi tarama yapar.

Evet arkadaşlar, Windows Defender yeterli mi? sorusuna cevap verdik. Tekrar söylüyorum: Windows Defender yeterli de olabilir, yeterli de olmayabilir. (Siz virüslü sitelere girmeyin, kendinize dikkat edin. Antivirüssüz gezseniz bile sorun olmaz; gezmeyin, kullanın.) Evet arkadaşlar, eğer bu konudan yararlanabilirseniz belirtebilirsiniz. (Benim önerdiğim antivirüs ikilisi: Bitdefender-Malwarebytes. Ya da sadece Bitdefender.)

Güzel bir rehber olmuş. Ben bir şey sormak istiyorum. Windows Defender sürekli arkada çalışıp tarama yapıyor. Bu da işlemciyi vs. zorluyor. Bunun taramasını nasıl günde 2 ye veya günde 1 e indirilebilirim. Veya her zaman kapatabilir miyim? Crack oyun indirmiyorum, crackli sitelere girmiyorum bile.

Ama eğer virüslü sitelere giriyorsanız (girmeyin), Türkçe yama indiriyorsanız ve kafaya takıyorsanız, bence bir antivirüs lazım olacaktır.
Antivirüs programına güvenip virüslü sitelerde gezinmek, virüs şüphesi olan dosyaları indirmek zaten bilinçsizce yapılan bir şey. Bu girişimlerden hiçbir antivirüs kurtarmaz kullanıcıyı. Eski çalıştığım yerde lisanslı Kaspersky var tüm sistemlerde ve yeri geldiğinde virüs rahatlıkla bulaşıyor. Bunu çokça kez gördüm. Sırf bu yüzden kaç kere sistemlere format atıldı, sayamadım bile.

Bilgisayarı kullanmayı biliyorsanız virüs bulaşmaz kolay kolay.

PCsecurity Channel, Kaspersky öneriyor. Adamlar bütün anti-virüsleri test ediyor. İşte genel olarak en iyi sonucu veren anti-virüsler:

Kaspersky uzun süreye vurduğumuzda en iyisi. Ama 2024 yılındaki karşılaştırmada Bitdefender kazanmıştı. Bitdefender'da false positive çok fazla olmasına rağmen grafikte de görebileceğiniz gibi prevention/engelleme de geride kalıyor.

Kurumsal kullanıcılar için kurumsal anti-virüsler öneriliyor. Normal Anti-virüsü kurup yüksek güvenlik beklemeniz komik olmuş.

Dostum onu bilmiyorum o bendede tarıyor. Bulabilirsem sanada söyleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…