Windows Defender'in Top Product Seçilmesi

117084

Kilopat
Makaleler
4
AvTest'in Haziran raporuna göre Windows Defender bütün testlerden başarıyla geçmiş ve Top Product seçilmiş. Koruma olarak da şaşırtıcı şekilde Bitdefender'e fark atmış. İyi bir UI'si yok ve geçmişden gelen kötü anılar mı var yoksa para mı konuşmuş? Eğer para konuştuysa diğer firmaların parasını konuşturmadığını nereden bileceğiz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Virüs yazan kimseler tarafından, Windows Defender geçilmesi gereken ilk duvar olarak görülüyor. Fikrim herhangi bir kanıta dayalı değil fakat internette dolaşan bir 0-day'i Windows Defender'in algılaması, virüsün ölü doğması gibi bir şey. Gerçi testte yine başarılı olduğu yazıyor fakat bu testlere ne kadar inanılır bilmiyorum.

Her firmanın geçmişten gelen kötü anıları illa ki vardır. Windows Defender son birkaç yıldır kendini bayağı toparladı diyebilirim. Şunu da unutmamak gerekir. Microsoft, devasa bir cloud platformuna/sistemine sahip. Güvenlik sektöründe bu çok önemli bir faktör. Bundan faydalanan ürünlerin başında da Windows Defender geliyor. Windows Defender yarım milyar makinede kullanılıyor.

AV-TEST'e gelecek olursak. AMTSO üyesi bir test kuruluşudur. Yine de içinize sinmiyorsa siz bilirsiniz.

Home | AMTSO

Windows Defender yarım milyar makinede kullanılıyor.
Windows ile kurulumda beraber geldiği için olabilir mi acaba?
Şunu da unutmamak gerekir. Microsoft, devasa bir cloud platformuna/sistemine sahip. Güvenlik sektöründe bu çok önemli bir faktör.
Cloud tek başına yeterli değil. Microsoft Azure gibi Microsoft cloud güçleri ile virüsten korumanın bir alakasını göremiyorum. Barındırma sunucuları sadece.

Eğer bahsettiğin şey Defender için cloud yapısı ise haklısın fakat tek başına o da yeterli değil. Sezgisel tabanlı tarama, PUP algılaması, güvenlik duvarı, veritabanı gibi etkenlerde önemli bir faktör.

Defender karşıtı değilim yanlış anlaşılmasın fakat daha gelişmesi gereken bir yazılım. Kendisini yeterince geliştirdiği takdirde elbette kullanılabilir ve ek yazılıma ihtiyaç duyulmaması iyi olur kullanıcı açısından. Kötü bir yazılım değil ileride gelişirse niye önerilmesin?

Windows Defender kendini son zamanlarda çok geliştirdi. Eskiden bu siteler Bitdefender veya Kaspersky'ı Top Product seçince ses çıkmıyordu ama nedense Defender seçilince itirazlar başladı. Rüşvet iddalarına gelecek olursak Defender ücretsiz bir yazılım. Yani neden rüşvet versinler ki?

Benim yazdıklarımı anladığınızı zannetmiyorum. Çünkü gereksiz tartışma çıkartmaya çalışıyorsunuz. Bana Microsoft Azure yazdığım cümlemi gösterebilir misiniz? Bu bir. Microsoft Azure'nin ne olduğunu bana kaynak ekleyerek belirtebilir misiniz? Bu iki. Cloud yapısı tek başına yeterli değil yazmışsınız. Aksini yazdığım bir cümlemi yazar mısınız? Bu üç. Sonuçta bunlar bana yanıt olarak verdiğiniz cümleler.

Bahsettiğim Microsoft Cloud çözümü aşağıda kaynaklarıyla bellidir. Konumuz Windows Defender Antivirus'dür. Siz bu konuda Cloud yazdığımdan Azure anlıyorsanız o benim değil, sizin sorununuz.

Microsoft Data Breach & Endpoint Security - Microsoft 365

Windows Defender Antivirus cloud protection service: Advanced real-time defense against never-before-seen malware - Microsoft Security

"Microsoft Azure is a cloud computing service created by Microsoft for building, testing, deploying, and managing applications and services through Microsoft-managed data centers. Wikipedia"

Ayrıca tanımadığınız insanlara karşı bahsettiğin değil de, bahsettiğiniz şeklinde hitap etmek daha doğrudur. Yazdıklarınızı kaynak veya kaynaklar ekleyerek doğrularsanız öyle tartışabiliriz. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…