Windows diskini başka bir diske yedekleme

Palseur

Hectopat
Selamlar herkese. Halihazırda 120GB M.2 SSD ve 2TB HDD kullanıyorum ve Windows SSD'ye kurulu. Ayrıca Yakın zamanda 1TB M.2 SSD aldım ve eski SSD'mdeki her şeyi yenisine aktarmak istiyorum ve aklımda şöyle bir şey var:

120GB SSD'deki her şeyi HDD'me kopyalamak, 120GB SSD'yi çıkarmak, 1TB SSD'yi takmak, HDD'den bootladıktan sonra 120GB SSD'den kopyaladığım her şeyi geri 1TB SSD'ye taşımak, SSD'den bootlamak.

Kısacası amacım anakartımda bir M.2 slotu olduğu için eski SSD'deki her şeyi yeni SSD'me geçirmek.

Bu yol sizce sağlıklı mı ya da işe yarar mı? Başka önerileriniz veya düzeltmeleriniz varsa neler?

Şimdiden teşekkürler.

Boyutları uygun olduğu için klonlama da yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selamlar herkese. Halihazırda 120GB M.2 SSD ve 2TB HDD kullanıyorum ve Windows SSD'ye kurulu. Ayrıca yakın zamanda 1TB M.2 SSD aldım ve eski SSD'mdeki her şeyi yenisine aktarmak istiyorum ve aklımda şöyle bir şey var:

120GB SSD'deki her şeyi HDD'me kopyalamak, 120GB SSD'yi çıkarmak, 1TB SSD'yi takmak, HDD'den bootladıktan sonra 120GB SSD'den kopyaladığım her şeyi geri 1TB SSD'ye taşımak, SSD'den bootlamak.

Kısacası amacım anakartımda bir M.2 slotu olduğu için eski SSD'deki her şeyi yeni SSD'me geçirmek.

Bu yol sizce sağlıklı mı ya da işe yarar mı? Başka önerileriniz veya düzeltmeleriniz varsa neler?

Şimdiden teşekkürler.

Bu videodaki yazılımla yapabilirsiniz.
Sorun olacağını sanmıyorum ama tek M.2 niz olduğundan önce mevcut SSD'den diske sonra diskten yeni SSD'ye atacaksınız biraz uğraştırır sadece.

HDD de önemli dosya var ise sorun olmaması için yedek alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O halde aklımdaki yolu elimle kopyalamak yerine yazılımla SSD'mi HDD'ye klonlayıp yapıyorum. Cevaplar için teşekkürler.

Normal kopyala yapıştırdan bahsediyorsan o şekilde Windows açılmaz zaten klonlama yaparak boot dosyalarınıda alman lazım bu dosyalar gizlidir ve normal dosyalar arasında görünmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı