Windows diskleri ayırmak mantıklı mı?

CelalShengor

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GeForce GTX 1050 Gaming 2GB
Intel Core i5-4670 3.40Ghz
12 Gb DDR 3 1600 Mhz Ram
ASUS H81M-K Anakart
Toplam 460 GB'lik yerim var format atmak istiyorum atarken C ve D olarak ayırmam gerekli mi yoksa gereksiz mi sadece HDD var 460 GB'lik.

Dell bilgisayarımda 500'lük HDD var. İkiye ayırıp birine Windows ve uygulamaları kuruyorum, diğerini oyun dosyalarını ve diğer her şeyi depolamak için kullanıyorum.

Bence gereksiz. İstediğiniz ayrımı klasörler kullanarak yapabilirsiniz.
Çok daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum şahsen.

Toplam 460 GB'lik yerim var format atmak istiyorum atarken C ve D olarak ayırmam gerekli mi yoksa gereksiz mi sadece HDD var 460 GB'lik.
Eğer önemli dosyaların vb. varsa ve silmek istemiyorsan bence ayırıp önemli şeyleri D klasörüne at ardından C’ye de windowsu kur.

Ben küçüklükten beri C: D: Diye ayrı diskler kullandığımdan dolayı alışkanlık olduğu için hep öyle kullanıyorum. Şu anda çok ihtiyacım kalmadı çünkü 3 disk takılı isimlerini C: D: E: Diye ayırdım.

İstediğine bağlı ben genelde tek disk kullanıyorum bir şey fark etmiyor Steam ve Epic Games'teki oyunlar cye direk iniyor zaten sen de C diskine fotoğraflar belgeler müzikler diye dosya oluşturup tek disk kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı