Windows Embedded 8.1 Pro Farkı?

4454

Kilopat
Makaleler
2
Windows Embedded 8.1 Pro'nun diğer Windows 8.1 Pro'dan farkı nedir? Google amcaya çok sordum cevabı yok. Windows Embedded 8 | Products and Solutions böyle birde adres buldum, fakat embedded için farklar bunlar. Kullananlar da, çok iyi, çok güzel gibi şeyler söylemiş. Ama illaki farkı vardır diye düşünüyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

- - - Güncellendi - - -

Hiç bilen yok mu?

- - - Güncellendi - - -

Konu güncel.

Bende birkaç araştırma yaptım çok az sayıda bilgi var. Galiba bir fark yoktur diye düşünüyorum.Üniversite öğrencilerine bedava verilen bir yazılım olduğu iddia ediliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrencilere bedava orası doğru. Fakat nedir bu işletim sistemi?...

Çok güzel bir işletim sistemi. Tabi yüklediğinde Windows uygulamaları gelmiyor içerisinde(Metro uygulamaları). Sen istediğini kuruyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güzel bir işletim sistemi tabiki, sonuçta Windows 8.1 pro Fakat fark ne onu merak ediyorum.

Farkını söyledim üstte metro uygulamaları başta gelmiyor. İstediğini sen kuruyorsun yani hiç kullanmadığın bir metro uygulaması boşa yer kaplamıyor. Birde kurumsal olarak daha üstün özellikleri var. Bende kullanıyorum şuanda gayet stabil.

Oyun konusunda sıkıntı çıkarttı mı? Yada oyun oynadınız mı hiç?

Forumdaki belki de ilk Windows Embedded 8.1 Industry Pro kullanıcısıyımdır.

Aradaki tek fark ne biliyor musun? Sadece içinde yüzüne bile bakılmayan Müzik, Video gibi ön-yüklü olarak gelen Metro uygulamaları traş edilmiş. Ama bunların yerine daha çok yönetici aracı bulunan, geliştiriciler için bir sürü komut seti barındıran "Komut İstemi" "Windows PowerShell" gibi uygulamalar mevcut.

Windows 8.1'i bilmemde Windows 7 Embedded hafifletilmiş sürümdür. Bazı programlar veya bazı özellikler filan kaldırılarak daha hafif ve kararlı bir şekle sokuluyor. Bu sayede düşük sistemlerde tam performans almalarını sağlamak için tasarlanıyor. Bunlar donanım özellikleri düşük bilgisayarlar ayrıca televizyonlar uydular hatta ve hatta benzin pompası gibi.
Muhtemelen Windows 8.1 de öyledir.

@teco Yanılıyorsun. O dediğin Embedded sürümü ARM tabanlı sistemler için geçerli. Bu sürümün hiç bir farklılığı yok benim bahsettiğim farklar dışında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…