Windows Form'dan alınan öğrenci verileri SQL sunucusuna direkt nasıl aktarılır?

camelsari

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 | GIGABYTE A520M K | GIGABYTE RTX 3060TI 8GB | BILLION RESERVOIR 32GB DDR4 RAM | KINGSTON 1TB M.2 NVMe
Bir spor kulübü açtım. Öğrenci kayıt bilgilerini Windows Form üzerinden alıyorum. Ögrenci bilgilerini doldurduktan ikinci bir müdahale olmadan SQL'e aktarılmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim? Web sitesi için yeterli bilgim ve maddiyatım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenci bilgilerini doldurduktan sonra aktar gibi bir butonuna basmadan kaydın direkt veri tabanına kaydedilmesini mı kastediyorsunuz?

Öğrenci bilgilerini doldurduktan sonra aktar gibi bir butonuna basmadan kaydın direkt veri tabanına kaydedilmesini mı kastediyorsunuz?
Hayır şuanda formdan gelen bilgileri excel'e aktar diyerek inceleyebiliyorum. Yani her kayıt geldiğinde teker teker güncelleniyor ve indiriyorum. Bunu yapmak istemiyorum. Her yeni kayıt sql sunucuma düşsün ve istediğimde görüntüleyebileyim istiyorum.

Anlaşılması kolay olması için: Halihazırda 50 kayıt olduğunu düşünelim. Ertesi gün 10 kayıt daha geliyor. 60 kayıt oluyor ama 50 kayıtlık bilgiler işe yaramaz oluyor. Tek bir tablom olsun istiyorum.

Hayır şuanda formdan gelen bilgileri excel'e aktar diyerek inceleyebiliyorum. Yani her kayıt geldiğinde teker teker güncelleniyor ve indiriyorum. Bunu yapmak istemiyorum. Her yeni kayıt sql sunucuma düşsün ve istediğimde görüntüleyebileyim istiyorum.
En temiz yöntem Entity Framework kullanarak lokalinizde çalıştıracağınız Microsoft SQL Server'la bağlantı kurmak olacaktır. Aşırı bir kayıt almıyorsanız, yoksa bir sağlayıcıdan MSSQL hosting almanız daha sağlıklı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kaynaklardan faydalanabilir, daha detaylı araştırma yapabilirsiniz.

Anlaşılması kolay olması için: Halihazırda 50 kayıt olduğunu düşünelim. Ertesi gün 10 kayıt daha geliyor. 60 kayıt oluyor ama 50 kayıtlık bilgiler işe yaramaz oluyor. Tek bir tablom olsun istiyorum.
Entity Framework ile bu süreç yönetilebilir rahatlıkla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı