Ben anlamıyorum bu RAM kullanım konuları, Eğer kullanımı düşürmek istiyorsan bilgisayarını kapatabilirsin. İşletim sisteminin düzgün ve stabil çalışması için rastgele geçici belleğe yani RAM'e ihtiyacı var. Çok fazla dediğiniz kullanım sadece 70 MB, fazla değil.
Konu ile bağlantılı olarak "RAM yeme" sanırım negatif bir anlam oluşturuyor. Bu yanlış bir tabir. Bilgisayar RAM kullanır. Eğer kullanılan yazılımda Leak gibi bir sorun yok ise, RAM kullanımından şikayetçi olamayız. Yazılımlar veya OS'ler ihtiyacı olduğu kadar bu RAM'i kullanır, başka çözümü, yolu yok. Kötü bir şey de değildir.
Ram denilen bileşeni bilgisayara boş yatsın diye takmıyorsunuz arkadaşlar. Bu forumda "X" şu kadar ram tüketiyor konusu adeta zehirli sarmaşık gibi olmaya başladı. Var ki kullanıyor, kullansın da. Boş yatan kaynak israftır.