Windows güç ayarları nasıl olmalı?

magnifique25

Kilopat
Merhaba, ayar kısmı biraz karışık ve çok ayar var. Sizce en mantıklısı bunların hangisini seçmek? Çok etkisi olduğunu düşünmesem de içim rahat etsin diye birini seçmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu güç yönetimi kısmı en çok işlemciyi etkiliyor. Mesela benim işlemcim güç tasarrufu modunda maximum 50-80W güç çekebiliyor fakat nihai performans modunda 150W'a çıkıyor. Render alan kişiler için epey performans farkı oluşacaktır, fakat oyun oynayan veya normal günlük kullanan kullanıcılar için pek bir şey değiştirmez, değiştirse de kayda değer bir şey olmaz.

• Dengeli: Genel kullanım için.
  • GameTurbo (High Performance): Oyunlarda yüksek performans vermesini sağlar ancak enerjiyi hızlı tüketir.
  • Bitsum Highest Performance: İşlemcinin gücünü Maksimum'a çıkarır. Oyunlarda kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Güç Tasarrufu: Olabildiğince az enerji tüketir, oyunlar kullanılmasını tavsiye etmiyorum.
  • Nihai/Yüksek Performans: Yine oyunlarda kullanılır, pek fark yok.
Genel kullanım için dengeliyi öneririm. Hem pil tüketimi, hem de performansı eşit derecede kullanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…