Çözüldü Windows güncelleme sonrası USB portları çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

By-hayalet

Hectopat
Dün bilgisayarım açıkken ekranda yeni bir Windows güncellemesi olduğu ve yeniden başlatılması gerektiği uyarısı belirdi ve bende denilen gibi yaptım.

30-45 dakika bekleme sonucu güncelleme yapıldı.

Neler değiştiğine biraz bakındım.

( Son güncelleme sürümünün ne olduğunu bilmediğim için hangi sürüm olduğunu size
Android-iOS cihazları Windows'da kullanma özelliğinin ve Windows Defender bölümünde fidye yazılımlarına karşı özellik geldiği olarak belirtmek durumdayım. )

Sonra Windows defender yeniden başlatma uyarısı verince istenileni yaptım.

Sonuç olarak Windows açıldığında hiçbir USB slotu çalışmadı.
Klavye-Mouse okumadığı için kontrol edemedim bilgisayarı.

BIOS'tan kapalı mı diye baktığımda tüm slotlar açıktı.

Acaba sorun nedir ve nasıl düzeltebilirim ?

Not: Gelişmiş seçenekler bölümünden onarıma girdim fakat düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın çip set sürücüsünü güncelleyin.

Dediğiniz işlemleri yerine getirdim fakat sorun hala düzelmedi. Windows defender kapalı konumdaydı zaten.

Sistem masaüstü:

• AMD A10 7890k işlemci
  • Asus A68HM-PLUS anakart
  • MSI Radeon RX 470 4GB ekran kartı
  • G.SKILL 8GB DDR3 RIPJAWS Ram

Teşekkürler olumlu sonuç.

Güvenli modda tekrar açıp güvenlik güncelleştirmesini kaldırdım ve sorun düzeldi.

Herşey için teşekkürler...

Merhaba konuyu hortlatiyorum ama benimde benzer bir sorunum var ve çözüm bulamıyorum. Kısaca toshiba L50-A-1CD model laptopum var w10 sifirladiktan sonra usb portlarım kablolu yada kablosuz farketmeksizin mouse ları ve telefonlari görmüyor. Telefon şarj oluyor ama laptopta gözükmüyor mouse lar ışık yanıyor ama görmüyor aygıt yöneticisinde hiç gözükmüyor. Ama usb bellek tarzı şeyler taktığımda sorun yok çalışıyor.mouselar hepsi başka başka pc ve laptoplarda çalışıyor. Bildiğim veya bulabildiğim bütün driverlari kurdum eksik varmıdır onu bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım bir türlü işin içinden çıkamadım.

Çip set sürücülerini indirip kurmanız gerekiyor. Bilgisayarınızın sitesinden aratın. Ancak eski bir bilgisayar. Win 8 sürücüsü bulursanız onu deneyebilirsiniz.

Birtek bu var üreticinin sitesinde bunu kursam olur mu
Malesef ise yaramadı.
Birtek bu var üreticinin sitesinde bunu kursam olur mu
Malesef ise yaramadı.

Başka bir yol yöntem deneyebileceğim birşey varmidir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…