YgtAlp23
Centipat
Daha fazla
- RAM
- 8GB
- SSD veya HDD modeli
- CT500P3SSD8
- Ekran kartı
- RTX 3050 Laptop GPU
- Anakart
- NLAK 001
- İşlemci
- Intel i5-12450H
Dün bilgisayarımı bir tık yavaşladığını düşündüğüm için formatladım. Bilgisayarı formatladıktan ve sürücüleri indirdikten sonra sık olarak oynadığım bir oyunda performansta kayıp var mı diye FPS testi yaptım. Garip bir şekilde sürücüler kurulu olmasına rağmen performansta kayıp vardı. O sırada bir Windows Update'e bakayım dedim. Uzun zamandır bilgisayara gelmesini beklediğim 24H2 iniyordu. Ama ben güncelleme inerken daha düzgün bir formattan sonra 24H2 indirmenin performansı daha iyi hale getireceğimi düşündüğümden (ayrıca format işinde biraz takıntılıyımdır) bilgisayara tekrar format atmaya karar verdim. Format sonrası ilk başta yine yavaştı ama sonradan eskisi gibiydi, belki de eskisinden daha iyi olmuştu.
Şu an bilgisayar açısından bir sorunum yok ama aklıma takılan şey, bilgisayarı formatlamadan önce güncellemenin iniyor olması ileride bana güncelleme açısından "örnek olarak 24H2'nin güncelleme olarak gözükmemesi ve indirememem" gibi bir sorun çıkarır mı? Biraz takıntılı olduğumdan ve bu konu hakkında fazla bilgim olmadığımdan bunu yazma gereği duydum. Cevaplarsanız çok sevinirim.
Not: Format diyorum ama yanlış değilsem format dedikleri USB kullanılarak yapılıyor, ben ise USB kullanmadan sürücüleri de silecek şekilde yaptım. Tam olarak format sayılır mı bilmiyorum, bunu da eklesem iyi olur diye düşündüm.
Şu an bilgisayar açısından bir sorunum yok ama aklıma takılan şey, bilgisayarı formatlamadan önce güncellemenin iniyor olması ileride bana güncelleme açısından "örnek olarak 24H2'nin güncelleme olarak gözükmemesi ve indirememem" gibi bir sorun çıkarır mı? Biraz takıntılı olduğumdan ve bu konu hakkında fazla bilgim olmadığımdan bunu yazma gereği duydum. Cevaplarsanız çok sevinirim.
Not: Format diyorum ama yanlış değilsem format dedikleri USB kullanılarak yapılıyor, ben ise USB kullanmadan sürücüleri de silecek şekilde yaptım. Tam olarak format sayılır mı bilmiyorum, bunu da eklesem iyi olur diye düşündüm.
Son düzenleyen: Moderatör: