Windows hangi diskte olmalı?

BerkayK55

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben Technopat YouTube kanalındaki video'ya göre Windows 10 kurmuştum sonra lisansladım şu an lisanslı olarak duruyor. Bazı videoları izlediğimde arkadaşların harddiski C ve D olarak 2 bölüme ayrılmış birinde Windows var. Bende sadece C var Windows'da diğer programlar da burada. PC'de bayağadır bir ağırlık var klasör bile açarken yavaş. Nedeni bu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen başka bir sorun vardır. Pekala siz de C ve D olarak sürücünüzü ayırabilirsiniz fakat bu çözüm olmaz. Harddiskiniz klasik hdd mi yoksa ssd mi? Klasik hdd ise rpm hızına bakınız. 5400 ise yavaşlık olması genelde normal. Tabi tek etken bu değil. Arka planda Windows Update vs. gibi güncellemeleri kontrol etmeniz gerekir.

Bu soru SSD mi HDD mi kurulmalı sorusu olmalıydı. SSD varsa Windows 10'u SSD kurulmalı. Senin soruna gelecek olursak sistemde SSD kullanıyorsan C: diski SSD D: diski de HDD olarak ayrılmalı. Ama sende tek HDD varsa hafıza kapasitesi yüksek ise C: diski genellikle işletim sistemi oluyor ve D: diski depolama yani yedek bölüm olarak kullanılıyor. Kısaca C: veya D: fark etmiyor istediğin yere kurabilirsiniz. Sende sadece C: diski var sen D: diski istiyorsanız diski bölümleme yapabilirsin.

HDD 5400 RPM ise zamanla program fazlalığından sistem yavaşlayabilir. SSD alarak çözebilirsiniz.

Muhtemelen başka bir sorun vardır. Pekala siz de C ve D olarak sürücünüzü ayırabilirsiniz fakat bu çözüm olmaz. Harddiskiniz klasik hdd mi yoksa ssd mi? Klasik hdd ise rpm hızına bakınız. 5400 ise yavaşlık olması genelde normal. Tabi tek etken bu değil. Arka planda Windows Update vs. gibi güncellemeleri kontrol etmeniz gerekir.
Ssd bulunmuyor Harddiskim 7200 RPM hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı