Windows HDD'den SSD'ye nasıl taşınabilir ?

nrywq4

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
RAM
4+4 8GB Kingston (Sahte) +Crucial DDR3L 1600Mhz
SSD veya HDD modeli
WD Green Sata M2 480GB
Ekran kartı
GTX 940M
Anakart
?
İşlemci
i3 6100u
Hepinize selam, yeni bir SATA M.2 SSD aldım ve kurulumunu ona yaptım ama fark ettim ki Windows HDD'deyken daha hızlıydı. Bilgisayarcıya söyledim dedi ki Windows'u ayrı ayrı hem HDD'ye hem SSD'ye yani aynı Windows'u 2 farklı diske yarım yarım kurmuşsun dedi, 200 lirada para istedi. Sizce bunu nasıl çözebilirim ya da çözebilir miyim? 200TL vermek istemiyorum çünkü RAM almak için para biriktiriyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı sabahlar. Windows u 2 ayri disk e yarim yarim kurmak mümkün değildir. Windows un en hızlı ve stabil çalışması için ssd ye kurman gerekiyor. Yapman gereken once windows kurmak istediğiniz disk e Windows usb sini boot etmek. Windows kurulum menüsündeki tum diskleri sıfırlayıp birleştirmeyi unutmayınız. Boot işlemini yapar iken kafanız karışmaması adına hdd i silebilirsin. Windows u kurduktan sonra, hdd i tekrar sisteme yakabilir disk yöneticisinden onada format atıp; verilerinizi, oyunlarınızı, programlarınızı orda saklayabilirsiniz.

Windows kurarken önce tüm diskleri biçimlendirin ve birimleri silin.

Daha sonra sistemi kapatın ve HDD kablosunu HDD üzerinden çıkartın, sistemi açıp kurulum ekranına gelin.

Sadece SSD takılı olduğu için sadece SSD çıkacak karşınıza ve yeni birim diyerek kurulum yapın.

Kurma işlemi bittikten sonra HDD yine sistemi kapatıp takabilirsiniz.

Saygılarımla.

Yani ben sorudan bir şey anlamadım ama yarım yarım işletim sistemi kurulmaz farklı alanlara işletim sistemleri kurulur açılışta birisi seçilir boot edilir. Win7-8 HDD ile Win10 SSD ile daha seri çalışabiliyor. Meslek hayatımda bir sefer bi HDD gördüm o Win7'de 960Evo'dan hızlı masaüstü çalıştırıyordu haricinde de denk gelmedim o yüzden SSD'ye temiz kurulum yapıp devam edin.

Maalesef sistemin içini açamıyorum şu anda. Ama yine de teşekkürler.

Arkadaşlar şu anda flasha Windows 10 ISO'su indiriyorum sonra temiz kurulum yapıp SSD'ye kuracağım değil mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…