Rehber Windows için Git kurulumu

1. İlk olarak Git'in Windows sürümünü indirmemiz gerekmekte. İndirme bağlantıları:
  2. İndirdiğimiz dosyayı çalıştırıyoruz.
  3. Lisans koşullarını kabul ederek kurulumun bir sonraki aşamasına geçiyoruz.

4. Bu aşamada seçenekleri varsayılan halde bırakabilirsiniz. Ben masaüstünde simge oluşması için üstteki seçeneği seçtim.

5. Sıradaki adımda Git'in varsayılan olarak kullanacağı yazı editörünü seçiyoruz. Bende Visual Studio Code var, onu seçiyorum.

• Tüm seçenekler:

6. Burada Git'in varsayılan olarak kullanacağı depoları seçiyoruz. Varsayılan olarak bırakabiliriz.

7. Bu seçeneği de varsayılan ve önerilen olarak bırakabiliriz.

8. Bu adımda Git'in arka planda HTTPS bağlantısı için kullanacağı kütüphaneyi seçiyoruz. OpenSSL seçili geliyor, o şekilde devam diyebiliriz.

9. Burada seçenek satır sonlarını dönüştürüyor. Varsayılan olarak bırakmakta fayda var.

10. Bu kısımda terminal emülatörünü seçiyoruz. Varsayılan olark MinTTY kullanabiliriz.

11. "git pull"un ne yapacağını seçiyoruz. Varsayılan olarak bırakabiliriz yine.

12. Kullanılacak yardımcıyı seçiyoruz. Ben istemedim, "None" olarak bıraktım.

13. Ekstra özellikleri seçiyoruz. Üstteki seçenek varsayılan olarak geliyor, alttakini de ekstra olarak seçebilirsiniz.

14. Deneysel/beta özellikler kısmı geliyor karşımıza. Bunu seçmesek de olur.

15. Install deyip kurulum aşamasına geçiyoruz. Bitince artık Git'i kullanmaya başlayabiliriz.

Biraz aceleye geldi, dağınık oldu ve eksik oldu maalesef. İleride daha detaylı bir şekilde düzenleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…