Rehber Windows için Play Store içeren Windows Subsystem for Android™️ kurulumu

Gereksinimler
7-Zip
Android paketini açmak için kullanacağız, bu adres üzerinden sisteminize uygun olan sürümü indirebilirsiniz.

Windows Subsyem for Linux
Yamalama scriptini indirip çalıştırmak için kullanacağız, PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp wsl --install komutunu girmeniz yeterli, bu süreç içinde bilgisayarınız yeniden başlayabilir. Kurulumu teyit etmek için wsl --list komutunu kullanabilirsiniz.

Windows Subsystem for Android Paketi
Android sisteminin kaynakları bu pakette mevcut, bu adrese girip soldaki menüden ProductId seçeneğini seçin, arama kısmına 9P3395VX91NR yazın ve sağdaki menüden Fast seçeneğini seçip sağdaki butona tıklayın. Buradan msixbundle uzantılı en büyük boyutlu dosyayı alacağız, bu rehberi hazırladığım tarihte dosyanın boyutu 1.33 GB ancak zamanla farklılık gösterebilir.

GApps (Google Uygulamaları)
Play Store ve diğer Google uygulamaların kurulumu için kullanacağız, Open GApps websitesine girin. Platform olarak x86_64, Android sürümü olarak 11.0 ve varyasyon olarak da pico seçeneklerini seçeceğiz.


Klasör Yapısının Hazırlanması
İlk olarak C: dizini üzerinde bir klasör açacağız, ben klasörün adını Android koyuyorum, istediğiniz adı koyabilirsiniz ancak rehber sırasında buna dikkat etmeniz gerek. Daha sonra indirdiğimiz Windows Subsystem for Android paketine sağ tıklayıp Show more options seçeneğiyle klasik menüye geçip 7-Zip > Open archive seçeneğiyle paketi açalım. Buradan sağ üstteki Size sütununa tıklayıp içeriği boyuta göre sıralayalım.

Buradan boyutu en büyük olan iki msix uzantılı paket arasında cihazınız sıradan bir laptop/bilgisayar ise x64 paketini, değilse ARM64 paketini açalım. Paketin içeriğini oluşturduğumuz klasöre atalım. Daha sonra AppxBlockMap.xml, AppxSignature.p7x ve [Content_Types].xml dosyalarını ve AppxMetadata klasörünü seçip silelim.

Şimdi Linux ortamına geçmemiz gerekecek, konsola wsl yazalım. Linux üzerinden az önce oluşturduğumuz klasöre girip dosyaları yamalamamızı sağlayacak olan scripti indireceğiz, bunun için sırasıyla şu komutları girelim:
Bash:
cd /mnt/c/Android
git clone https://github.com/kensuke/WSAGAScript

Şimdi yamalamayı yapacağız, bunun için C:/Android dizininden product, system, system_ext ve vendor dosyalarını C:/Android/WSAGAScript/#IMAGES dizinine taşıyalım. Ayrıca indirmiş olduğumuz GApps paketini de C:/Android/WSAGAScript/#GAPPS dizinine taşıyalım.

ARM mimarili bir sistem kullanıyorsanız VARIABLES.sh dosyası üzerinde bir düzenleme yapmanız gerek, dosyayı açıp 7. satırdaki Architecture="x64" kısmını Architecture="arm64" olacak şekilde düzenl.

Scriptleri çalıştırabilmemiz için gerekli izinleri ayarlamamız gerekecek, bunun için sırasıyla şu komutları girelim:
Bash:
cd /mnt/c/Android/WSAGAScript
chmod +x *.sh

Her şey hazır olduğuna göre artık yamalamayı yapabiliriz. Bunun için Linux ortamında sırasıyla şu komutları gireceğiz:
Bash:
./extract_gapps_pico.sh
sudo ./extend_and_mount_images.sh
sudo ./apply.sh
sudo ./unmount_images.sh

Dosyalarımız yamalandı, şimdi yamalanmış dosyalarımızı C:/Android/WSAGAScript/#IMAGES dizininden tekrardan C:/Android klasörüne taşıyalım. Paketimiz hazır, şimdi Windows ayarlarından Geliştirici Modunu seçeneğini aktif etmemiz gerekecek. Bunu da yaptıysak artık paketimizi tanımlayabiliriz, bunun için şu komutu giriyoruz:
Kod:
Add-AppxPackage -Register "C:\Android\AppxManifest.xml"

Kurulumu başarılı olarak tamamladık, aramaya Android yazıp Windows Subsystem for Android Settings uygulamasına girip en üstte bulunan Files başlığının altından sağ tarafındaki butona tıklayalım, böylece Android sistemimizi başlatacağız. Files uygulaması açıldıktan sonra kapatabiliriz, artık Play Store ve diğer Google uygulamaları kurulmuş olmalı, ancak bütün bu uygulamaları kullanmak istemeyebilirsiniz, bu uygulamaları kaldırmak için alttaki adımları takip edebilirsiniz.


Bunun için Android Debug Bridge (adb) aracı gerekecek. Bu aracı Android Developers üzerinden indirebilirsiniz, indirdiğinizde içinden çıkan platform-tools klasörünü güvenli bir yere koyun, ben bu rehberde %USERPROFILE%/bin/platform-tools dizini altında barındıracağım. Daha sonra aramaya env yazıp Edit the system environment variables seçeneğine tıklayın. Sağ alttan Environment Variables butonuna tıklayıp Kullanıcı değişkenleri altından Path değişkenine çift tıklayın. Sağ üstten yeni bir değişken oluşturup platform-tools klasörünü koyduğunuz dizini koyun. Artık konsola adb yazdığınızda karşınıza bir yardım menüsü gelmeli.
Öncelikle Android sistemimiz için geliştirici modunu açmamız gerek, bunun Windows Subsystem for Android Settings uygulamasında soldaki menüden Developer sekmesine gelip Developer mode seçeneğini aktif edelim. Daha sonra Android sistemimizi çalıştırmamız gerek, bunun için herhangi bir Android uygulamasını çalıştırabilirsiniz. Developer mode başlığı altında bir IP:PORT şeklinde bir adres çıkması gerek, bu IP'yi Android sistemimize bağlanmak için kullanacağız.

Konsola sırasıyla şu komutları girelim:
Kod:
adb connect IP:PORT
adb shell

Artık uygulamaları silebiliriz, sileceğimiz uygulamaların ID'lerini almak için aramaya ismini yazıp dizinini açın ve uygulamaya sağ tıklayıp Özellikler seçeneğine tıklayalım. Buradan hedefin sonundaki com.org.app şeklindeki kısmı kopaylayalım. Tekrardan konsola gelip şu komutu gireceğiz:
Kod:
pm uninstall --user 0 <kopyaladığınız id>

Böylece temiz bir şekilde Windows Subsystem for Android kurulumumuzu yapmış olduk.
 
Son düzenleme:
Sürüm farkı var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel rehber. Bu arada yanlışlıkla hahaha attım kızmayın.
 
Çok güzel bir rehber olmuş hocam, elinize sağlık.
 
Evet güzel rehber deniyeceğim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…