Windows için SDD ve HDD hangi özelliklere sahip olmalı?

Darksandor

Kilopat
Çok anlamadığım bir konu olduğu için hızlıca cevap almak adına böyle bir konu paylaşıyorum.
Windows kurup birincil disk yapabilmemiz için SDD/HDD'nin hangi özelliklere sahip olması gerekir?
Örnek olarak James Donkey JD1024 1TB SSD, ben bu SDD'ye Windows kurabilir miyim?
Bunu merak etmemin nedeni bir videoda ayrıca bu SSD'ye Windows kurabilirsiniz denmesiydi o yüzden aklıma takıldı, iyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows için özel bir duruma gerek yok. James Donkey almanızı önermem.

SSD aldıktan sonra güzel bir Windows kurulumunu SSD'ye yapın.
Güle güle kullanın sonra.
Yaklaşık 4-5 gün önce Sandisk SSD aldım.
Gayet memnunum.
Size de önerebilirim.

Portuna uyumlu, herhangi bir SSD veya HDD'ye kurabilirsin. SSD'de önemli olan IOPS değeridir. SDRAM' ve kontrolcü özelliklerinin performansı etkilediği bilinmektedir. Bunun dışında; TRIM, S.M.A.R.T, MTBF ve gibi özellikleri de bulunmaktadır. SSD fiyatları uygun olduğu için; HDD, 2. disk olarak kullanılıyor artık, genellikle depolama amacıyla. Kapasitesinin yüksek olması iyidir.

Portdan kastınız anakart portu mu?

Anakart portu mu?
Port yapısı; 2.5, 3.5, M.2, MSATA, PCIe...
Hatta, Notebooklar için bazen kalınlık faktörü bile önemli olabiliyor; 7mm, 9.5mm, 5mm. (Masaüstü için öyle (kalınlık) bir sorun yok -sanırım.

Son düzenleme:
@Darksandor Merhaba, sana nasıl ulaşabilirim? Mail vs. bırakabilirmisin? Technopat üzerinden bilgilerine nasıl ulaşacağımı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…